بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی جلبک سبز کارا جمع آوری شده از تالاب های شهرستان ساری

بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی جلبک سبز کارا جمع آوری شده از تالاب های شهرستان ساری

علی النقی اکبری لالایی1 ساره رضایی2 حسن حامدی نسب3 حسین حامدی نسب4 الهام امیری5 محمدکیایی6 زهرا عشقی7

1) دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوئژی گیاهی دانشگاه آزاد قائمشهر
2) دانشجوی کارشناسی ارشدتکوین گیاهی دانشگاه پیام نور ساری
3) دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد قائمشهر
4) دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی دانشگاه آزاد دامغان
5) دانشجوی رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد قائمشهر
6) کارشناسی ارشد تکوین گیاهی دانشگاه آزاد دامغان
7) دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوئژی گیاهی دانشگاه آزاد قائمشهر

محل انتشار : کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست(aseconf.com)
چکیده :
جلبک¬ها اولین زنجیره از هرم انرژی در اکوسیستم¬های آبی می¬باشند. جلبک¬ها از جنبه دارویی، غذایی و صنایع از اهمیت بسزایی برخوردار هستند. جلبک های سبزدارای منابع غذایی مفید برای آبزیان وهمچنین دارای متابولیت های ثانویه دارای ارزش دارویی می باشد . جلبک¬های سبز، از مهم ترین و فراوان¬ترین جلبک¬ها در دریا و دریاچه¬های شور محسوب می¬شوند. جلبک کارا از ماکروجلبک های سبز دارای رویشگاه غالب در مناطق سواحل جنوبی دریای خزر می باشد ظاهر این جلبک به گیاه دم اسب شبیه بوده وحتی امروزه ازاین جلبک به عنوان اجداد گیاهان خشکی زی مد نظرقرار می گیرد ، جهت بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی این جلبک از باکتری های گرم مثبت باسیلوس سوبتلیس و استافیلوکوکوس اورئوس و باکتری های گرم منفی اشرشیاکلی و شیگلا و قارچ candida albicans در غلظتهای مختلف مورد سنجش قرار گرفته اند که بیشترین اثرات مهاری رشد مربوط به غلظت 20mg/mlبر روی باکتری Staphylocusareus می باشد . بنابراین با توجه به نتایج فوق عصاره هیدروالکلی این جلبک می تواند به عنوان یک آنتی بیوتیک طبییعی مورد نظر قرار گیرد .
کلمات کلیدی : عصاره ضد میکروبی کارا