تهیه پوشش ارگانیک و خوراکی آلوئه ورا روی میوه پرتقال و سیب بمنظور افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت میوه

تهیه پوشش ارگانیک و خوراکی آلوئه ورا روی میوه پرتقال و سیب بمنظور افزایش ماندگاری و بهبود کیفیت میوه

راضیه گودرزی1 نوید درویش2 رامین حیدری3

1) کارشناسی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه شهید بهشتی تهران،
2) دانشجوی کارشناسی مهندسی کشاورزی گرایش گیاه پزشکی دانشگاه تهران،
3) دانشجوی کارشناسی ارشد الکترونیک-قدرت دانشگاه یادگار امام واحد شهرری،

محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری(icdat.ir)
چکیده :
یکی از روش های ارزان قیمت و با کارایی بالا برای افزایش طول عمر ماندگاری میوه و حفظ کیفیت آن در طول دوره نگهداری استفاده از پوشش بر روی میوه است. هدف از کاربرد پوشش کاهش افت آب ،تاخیر در رسیدگی،جلا دادن وبازاریابی بهتر است. علاوه بر بهبود کیفیت، پوشش میتواند میوه رادرمقابل پاتوژن وآلودگی محافظت کند. امروزه بمنظور اهمیت سلامت مصرف کنندگان و حفظ محیط زیست از مواد شیمیایی، پوشش های ارگانیک بدست آمده از منابع طبیعی مورد توجه اکثر کشورهای توسعه یافته و همچنین کشور ما قرار گرفته است. در این پژوهش تاثیر غلظت های مختلف 10، 20 و 30 درصد پوشش آلوئه ورا همراه غلظت 80% عصاره آنتی اکسیدانت زاتاریا بروی خاصیت ماندگاری، وزن، میزان آسکوربیک اسید و میزان ترکیب فنولی دو میوه پرتقال و سیب مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج طی 8 هفته ثبت شد. نتایج نشان داد که پوشش آلوئه ورا با درصد 20 همراه 8% عصاره زاتاریا باعث کاهش چشمگیر درصد ضایعات شد، همچنین این پوشش منجر به حفظ وزن، ویتامین C و ترکیبات فنولی تا مدت 8 هفته نگهداری در دمای 25 درجه شد.
کلمات کلیدی : آسکوربیک اسید آلوئه ورا عصاره ماندگاری.