روش تهیه كمپوست غني محلي و كشاورزي سالم و پايدار

ایمان مختاری زاده1 حامد جعفری2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم
2) دانشجوی کارشناسی ارشدزراعت،دانشگاه علوم تحقیقات واحد تهران شمال،ایران-hamed

محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری(icdat.ir)
چکیده :
کمپوست به هوموس های تولیدي انسان گفته می شود که نقش آن ها آزادسازی مواد غذایی ، تقویت خاک و رویش گیاهان است.به بيان ساده كمپوست عبارت است از تجزيه كنترل شده مواد آلی در حرارت و رطوبت مناسب به وسيله باكتري ها، قارچ ها،كپك ها و ساير ميكروارگانيسم هاي هوازي و يا غير هوازي. در کشاورزی استفاده از کودهای آلی و کمپوست به جای کودهای شیمیایی این امکان را می دهد که ضمن بهره مندی از محیط زیستی سالم تر و دستیابی به کشاورزی ارگانیک از مزایای اقتصادی تولید محصولات نیز بهره مند شود. استفاده از این کودهای کشاورزی آلی،سطح مواد آلی خاک را افزایش می دهد . و باعث بهبود ساختمان خاک می شود با استناد به نظرات کارشناسان و متخصصان محیط زیست و کشاورزی استفاده از کودهای شیمیایی آسیب زیادی به اکوسیستم و در نهایت سلامت انسان وارد می کند . کارشناسان و متخصصان برای دچار نشدن به این آسیب ها راهکارهایی را پیشنهاد می کنند که کودهای آلی و کمپوست ازجمله آنها می باشد . این پژوهش برای بالا بردن سطح آگاهی کشاورزان و استفاده آسان از کودهای کمپوست با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تجربی به روش تهیه کمپوست محلی پرداخته است و سعی دارد که کشاورزان وبهره برداران را با مزایای استفاده از کمپوست و رفع بخشی از معضل کودهای شیمیایی و مواد شیمیایی که وارد محیط زیست می کند را آگاه نماید.
کلمات کلیدی : کمپوست محلی کود کشاورزی پایدار ارگانیک