مدیریت تلفیقی کاربرد نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی و محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد سیب زمینی

مدیریت تلفیقی کاربرد نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی و محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد سیب زمینی

ساناز پورعلی1 آرش روزبهانی2

1) دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، رودهن، ایران
2) عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن ، گروه زراعت و اصلاح نباتات، رودهن ، ایران

محل انتشار : کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(icesconf.com)
چکیده :
به‌منظور بررسی مدیریت تلفیقی نانو ذرات آهن و کلات آهن معمولی و محلول پاشی اسید آمینه بر برخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد سیب زمینی ، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1392، در مزرعه پژوهشی تحقیقاتی موسسه منابع طبیعی شهرستان دماوند انجام شد. فاکتور اول اسید آمینه (Botamisol 45% ) در دو سطح کاربرد و عدم کاربرد و فاکتور دوم کودآهن در پنج سطح: عدم کودآهن (شاهد)، کاربرد خاکی نانوذرات آهن، محلول‌پاشی نانوذرات آهن، کاربرد خاکی و محلول‌پاشی نانوذرات آهن، کاربرد خاکی و محلول‌پاشی کلات آهن بودند. صفات شامل کلرفیلa،کلرفیلbوکلروفیل کل، عملکرد غده قابل فروش ،عملکرد بیولوژیک وشاخص برداشت بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد همه صفات مورد بررسی در هر دو فاکتور اسیدآمینه و کودآهن (نانو و کلات) از نظر آماری در سطح 1% معنی‌دار بودند. همچنین نتایج مقایسات میانگین نشان داد که در سطوح کاربرد اسیدآمینه نسبت به عدم مصرف، بهترین نتیجه در صفات مورد بررسی حاصل شد. در سطوح آهن نیز کاربرد خاکی و محلول‌پاشی نانوذرات آهن بهترین نتیجه در صفات مورد بررسی حاصل شد، به طوری که کاربرد نانوذرات آهن (به هردو روش خاکی و محلول‌پاشی) در این تحقیق نسبت به مصرف کلات آهن تاثیر بهتری در صفات مورد نظر داشته است. نتایج برش‌دهی اثر متقابل اسیدآمینه و کودآهن در این تحقیق حاکی از آن است که کاربرد اسیدآمینه و محلول‌پاشی و کاربرد خاکی نانوذرات آهن بهترین نتیجه را در خصوص صفات مورد بررسی (کلروفیل a، کلروفیل کل،عملکرد غده قابل فروش) داشته است.
کلمات کلیدی : کلمات کلیدی:محلول پاشی آمینواسید ریزمغذی عملکردبیولوژیک شاخص برداشت کلروفیل