بررسی تاثیر عوامل پبرامونی بر عملکرد سازه های بتنی موجود در بنادر مطالعه موردی ساختمان اسکلت بتنی فجر بندر امام خمینی (ره)

بررسی تاثیر عوامل پبرامونی بر عملکرد سازه های بتنی موجود در بنادر مطالعه موردی ساختمان اسکلت بتنی فجر بندر امام خمینی (ره)

شاهرخ طافی1

1) دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش مهندسی و مدیریت ساخت،دانشگاه آزاداسلامی شوشتر،ایران.

محل انتشار : کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(icesconf.com)
چکیده :
بنادر در هر کشور را می توان بزرگترین بنگاه اقتصادی آن کشور نامید. کشور ایران باتوجه به موقعیت خاص و احاطه شدن توسط خلیج فارس و دریای عمان در جنوب و دریای خزر در شمال از لحاظ موقعیت اقتصادی حائز اهمیت می باشد. باتوجه به اهمیت منطقه مورد اشاره، لزوم بررسی سازه های موجود در بنادر که اغلب ساختاری از جنس بتن دارند دوچندان گشته است.در این پژوهش تلاش شده است ضمن بررسی عوامل تاثیرگذار برروی عملکرد سازه های بتنی در محیط های دریایی، با رویکردی جدید به بررسی تاثیر عوامل محیطی و تاثیرات آن برروی بتن سازه ها پرداخته شود. عوامل محیطی در بنادر عواملی هستند که به دلیل شرایط خاص منطقه و مواد و مصالح موجود در بنادر که در برخی موارد موادی سمی و یا شیمیایی هستند، آلودگی محیط پیرامونی خود را سبب شده و به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی عملکردهای بتن و درنتیجه سازه موردنظر تاثیر گذاشته و باعث ضعف آن خواهند شد. تاثیر عوامل محیطی مانند محصولات و مواد موجود در بنادر علی الخصوص گرد سویا در اجرا و ساخت بتن سازه ها در محل کارگاه ، باعث کاهش کیفیت و مقاومت بتن ، افزایش زمان اجرا و درنتیجه افزایش هزینه اجرای پروژه خواهد شد. بعد از انجام یکسری تست های مخرب مانند اولتراسونیک، چکش اشمیت، آزمایشهای مربوط به دانه بندی و آزمایش مقاومت فشاری بتن با توجه به شواهد و نتایج آزمایش ها، به این نتیجه رسیده شد که علت کاهش مقاومت تاثیر عوامل محیطی بر روی بتن بوده که موجب کاهش مقاومت و عدم گیرش بتن شده است و با اقداماتی همچون محصور نمودن محل بتن ریزی و دپوی مصالح و نیز رعایت نکات فنی اجرا ، می توان از تاثیر مواد مخرب آن عوامل جلوگیری بعمل آورد.
کلمات کلیدی : عوامل محیطی گرد سویا آلودگی محیط تست های غیرمخرب