بررسی تاثیر سمیت سلولی عصاره زنجبیل بر سلولهای سرطانی پستان

بررسی تاثیر سمیت سلولی عصاره زنجبیل بر سلولهای سرطانی پستان

یاسر رضانیارمی1 ناهید مسعودیان2 سیده سمانه مصطفوی3 مجید نیک پور4 مریم حسینی نژاد5

1) دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک دانشگاه آزاداسلامی واحد دامغان -
2) دکترای ژنتیک دانشگاه آزاداسلامی واحد دامغان -
3) دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک دانشگاه آزاد ارسنجان فارس
4) دانشجوی کارشناسی ارشد انگل شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
5) کارشناس علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک

محل انتشار : کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی(icesconf.com)
چکیده :
امروزه سرطان یکی از علل شایع مرگ و میر در دنیا می باشد که داروها و عصاره های متعددی در درمان یا مهار آن دخیل بوده و به روند مهار سرطان کمک می کنند. زنجبیل گیاهی طبی می باشد و دارای خواص ضد سرطانی، ضد قارچ، ضد باکتریایی و خواص گوناگون دیگری دارد. زنجبیل (Zingiber Officinale Roscoe ) گیاهی است که امروزه به فراوانی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته و این گیاه بخش مهمی از طب سنتی هندی، طب چینی و طب یونانی بوده است و از آن در درمان بیماری های مختلفی مانند بیماری های عصبی، زکام، التهاب لثه، روماتیسم، دندان درد، سکته و آسم استفاده می کردند. تاکنون چندین مطالعه انسانی و حیوانی صورت گرفته است که در این مقاله با جمع آوری آنها، به بررسی آن می پردازیم. زنجبیل در ایران از زمان های دور در کاشان و دزفول بوده و از آن به عناوین گوناگونی مورد استفاده قرار می گرفته است.عصاره زنجبیل به دلیل انواع ترکیبات فعال اش، خصوصیات مختلف فارموکولوژیکی دارد، که می تواند موجب مهار و پیشرفت سلول های سرطانی در برخی از سرطان ها گردد. در این مقاله به بررسی اثرات این گیاه بر روی سلول های سرطانی پرداخته وتاثیر سمیت سلولی مورد بررسی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی : "زنجبیل" "سلول های سرطانی" "سمیت سلولی".