شناسایی و اولویت بندی شاخص¬های انتخاب بهترین تأمین کننده با تکنیک AHP یک رویکرد تصمیم گیری (مطالعه موردی: شهرک صنعتی گنبدکاووس)

شناسایی و اولویت بندی شاخص¬های انتخاب بهترین تأمین کننده با تکنیک AHP یک رویکرد تصمیم گیری (مطالعه موردی: شهرک صنعتی گنبدکاووس)

علیرضا1

1) زارعی

محل انتشار : کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی(icmhconf.com)
چکیده :
چکیده در دهه¬ی اخیر، نحوه تأمين مواد اولیه و انتخاب عرضه کنندگان در محیط رقابتی، چالشی برای بیشتر سازمان‌ها و کارخانجات تولیدی بوده است. و از آنجا که عملکرد عرضه ‌کنندگان، اثر اساسی بر موفقیت یا شکست زنجیرة تأمين صنعت و یا سازمان دارد، انتخاب بهترین تأمین‌کننده، یک وظیفه راهبردی جهت میل به موفقیت شناخته می‌شود‌. این مطالعه می¬کوشد با ارائه تکنیک تحلیل سلسله مراتبی شاخص¬های انتخاب بهترین تأمین¬کننده را در شهرک صنعتی شهرستان گنبد کاووس رتبه بندی ¬نماید. اساس تکنیک تحلیل سلسله مراتبی، تصمیم‌گیری بر مبنای مقایسات زوجی است. مدل ارائه شده مطالعه، در بر گیرنده 4 معیار و 11 زیر معیار انتخاب بهترین تأمین‌کننده می¬باشد. معیارهای اصلی تحقیق عبارت از شاخص منفعت، شاخص فرصت، شاخص هزینه و شاخص ریسک. بنابر نتایج حاصل شده، از کل 1 نمره امتیاز موجود در بین معیارهای انتخاب بهترین تأمین‌کننده، معیار منفعت رسانی تأمین کننده با اختلاف قابل توجهی نسبت به معیارهای بعدی خود و با کسب نمره 562/0 رتبه اول را کسب کرده است، از سوی دیگر، زیر معیار کیفیت تأمین کننده با کسب 4/36 درصد، نسبت به دیگر زیر معیارهای شناسایی شده است، رتبه¬ی اول را کسب کرده و بدین ترتیب مهم¬ترین معیار تشکیل دهنده¬ی ارزیابی انتخاب بهترین تأمین‌کننده، یکی از زیر معیارهای شاخص منفعت می باشد و همچنین زیر معیار تکنولوژی تأمین کننده با کسب 13 درصد که مربوط به مهم ترین زیر معیارهای شاخص فرصت میباشد در رتبه دوم قرار دارد و نسبت به دیگر زیر معیارهای شناسایی شده از اهمیت بیشتری قرار دارد.
کلمات کلیدی : کلمات کلیدی : زنجیره تأمین بهترین تأمین کننده ای اچ پی.