افزایش امنیت غذایی با استفاده از کودهای آلی در تولید گیاه دارویی شوید (Anethum graveolens L.)

افزایش امنیت غذایی با استفاده از کودهای آلی در تولید گیاه دارویی شوید (Anethum graveolens L.)

کیاوش آروین1 محمود خرمی وفا2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه
2) استاد یار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

محل انتشار : کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی(iceasconf.com)
چکیده :
به منظور افزایش امنیت غذایی با استفاده از کودهای آلی بر روی گیاه شوید پژوهشی در سال 1392 در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه اجرا گردید. استفاده از کودهای آلی در دستور کار قرار گرفت، سه نوع کود شامل کود دامی، کود ورمی کمپوست و کود چای کمپوست در قالب طرح اسپلیت اسپلیت پلات با طرح پایه بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی شامل کود دامی در سه سطح عدم استفاده از کود،10تن کود دامی و 20 تن کود دامی، فاکتور فرعی شامل کود ورمی‌کمپوست در سه سطح عدم مصرف، هفت تن کود ورمی‌کمپوست و 15 تن کود ورمی کمپوست، فاکتور فرعی فرعی شامل کود چای کمپوست که هر کدام در سه سطح عدم مصرف، مصرف محلول چای کمپوست و مصرف خاکزی چای کمپوست بود. نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که استفاده از کود ورمی‌کمپوست، چای کمپوست، مخلوط چای و کود دامی، مخلوط چای کمپوست و ورمی‌کمپوست در سطح 1% بر روی صفت عملکرد دانه معنی‌دار شد. نتايج به دست آمده حاكي از آن بود كه در اكثر صفات مورد بررسي اختلاف معني داري بين تيمارهاي اعمال شده و تيمار شاهد وجود داشت. بالاترین عملکرد مربوط به تیمار مخلوط هفت تن ورمی کمپوست * خاکزی چای کمپوست با عملکرد 2016 کیلوگرم در هکتار که با شاهد اختلاف معنی داری داشت.
کلمات کلیدی : گیاه دارویی شوید کود آلی چای کمپوست