شبیه سازی CFD استخراج ویتامینE و بررسی تأثیر شرایط عملیاتی در بازدهی فرایند

شبیه سازی CFD استخراج ویتامینE و بررسی تأثیر شرایط عملیاتی در بازدهی فرایند

نسرین علی زاده1 احمد حسینی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- صنایع غذایی، گروه مهندسی شیمی-صنایع غذایی، دانشکده ی صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقیقات قزوين، ايران
2) عضو هیئت علمی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه مهندسی شیمی، دانشکده ی فنی و مهندسی، قائمشهر، ایران

محل انتشار : کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی(iceasconf.com)
چکیده :
چکیده روغن ها و چربی ها تأمین بخش قابل ملاحظه ای از انرژی مورد نیاز بدن، اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی را به عهده دارند و نقش آنها در تغذيه انسان يکي از مهمترين زمينه هاي مورد بررسي در علم تغذيه است. روغن سویا در رده پر مصرف ترین روغن های مورد استفاده در جهان به شمار می رود، تولید زیاد این روغن باعث تولید مقادیر زیادی از پسماند روغن سویا محتوی ویتامین E، اسکوالن، اسیدهای چرب و استرولها می شود. استخراج ویتامین E از منابع طبیعی می تواند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان های تولید شده با روش های مصنوعی باشد. در این پژوهش برای بهینه سازی دما و فشار فرایند، با هدف داشتن بالاترین میزان بازدهی استخراج هر یک از اجزای پسماند روغن سویا برای خالص سازی ویتامین E، شبیه سازی فرایند با روش دینامیک سیالات محاسباتی در دمای 40، 60 و 80 درجه سانتیگراد و فشارهای مختلف از 90 تا 350 بار طی مدت زمان 150 دقیقه در مدل طراحی شده بر اساس کار آزمایشگاهی، انجام شده و نتایج مورد مقایسه و تحلیل قرار گرفته است.
کلمات کلیدی : استخراج ویتامین E پسماند روغن سویا شبیه سازی فرایند استخراج