بررسی اثر ریزداده‌های اقلیمی در پهنه‌بندی کلان اقلیمی مشابه و تاثیر آن بر راهکارهای متفاوت طراحی معماری(نمونه موردی: شهرهای تبریز و سنندج)

بررسی اثر ریزداده‌های اقلیمی در پهنه‌بندی کلان اقلیمی مشابه و تاثیر آن بر راهکارهای متفاوت طراحی معماری(نمونه موردی: شهرهای تبریز و سنندج)

مهسا فرخ1 علی واحدی2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب -
2) دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب -

محل انتشار : کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی(iceasconf.com)
چکیده :
در دنیای امروز بحث طراحی صحیح ساختمان‌ها و کالبد شهری بر اساس اقلیم که ریشه در بحران‌های زیست محیطی و نیز مصرف بی رویه‌ی انرژی‌های فسیلی و گرمایش کره زمین دارد یکی از موضوعات مطرح و نوین می باشد؛ در همین راستا معماران می‌کوشند با در خدمت گرفتن عوامل اقلیمی و آب و هوایی، مناطق زیستی کاربر را بدون نیاز به انرژی‌های تجدید ناپذیر به شرایط آسایش نزدیک کنند. حال آن که طراحی دقیق نیازمند شناخت کافی و کارشناسانه منطقه از لحاظ اقلیمی می باشد که البته با کمک روش های سنتی و جداول کلی پهنه بندی اقلیمی امکان پذیر نیست. لذا در این تحقیق سعی شده است ضمن نفی نگاه کلی نگر، به اهمیت لزوم استفاده از برنامه های تحلیلی نظیر مشاور آب و هوایی برای رسیدن به داده های علمی و کاربردی پرداخته شود و در ادامه بر روی اطلاعات اقلیمی دو شهر سنندج و تبریز بررسی تطبیقی صورت بگیرد؛ این دو شهر در نگاه اول در یک پهنه بندی اقلیمی واقع هستند اما با نگاهی موشکافانه دارای تفاوت هایی هستند که همین تفاوتها، خود موجب ارائه راهکارهای متفاوت در طراحی معماری بناها در هر یک میگردد. این امر بیانگر این مسئله است که نمی‌توان راهکارهای یکسانی را به کلیه‌ی بناهای موجود در یک پهنه اقلیمی نسبت داد. در نهایت پس از تحلیل داده های به دست آمده راهکارهایی مجزا و مخصوص برای طراحی بنای همسو با اقلیم در هر یک از این دو شهر ارائه شده است.
کلمات کلیدی : اقلیم طراحی اقلیمی سنندج تبریز برنامه مشاور آب و هوایی