بررسی فصل پنجم آیین‌نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و ارائه یک راهکار برای مدیریت جامع بحران در زمان وقوع بحران و قبل از آن.

بررسی فصل پنجم آیین‌نامه اجرایی قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و ارائه یک راهکار برای مدیریت جامع بحران در زمان وقوع بحران و قبل از آن.

کامران رضائی زاده مهابادی1 فاطمه عابدزاده2

1) مدرس دانشگاه ایوانکی رشته عمران-
2) دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش مدیریت ساخت، دانشگاه ایوانکی-

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری 9 شهریور ماه 1396 - دانشگاه کاسم بندیت ،بانکوک، تایلند(2iccacs.com)
چکیده :
در گذشته های نه چندان دور لغت بحران در ارتباط با حوادث طبیعی مانند: زمین لرزه، سیل، سونامی، آتش فشان و...به کار میرفته است و تعریف اقدامات برای کنترل یک بحران تنها به اقدامات پس از وقوع بحران محدود میشده است، ولی با پیشرفت جوامع تغیراتی حاصل شده است:1-واژه بحران برای حوادث غیرطبیعی و انسانی بزرگی چون: حوادث اتفاق افتاده در نیروگاه اتمی چرنوبیل، انفجار قطار حامل مواد شیمیایی در ایستگاه خیام و فاجعه 11سپتامبر نیز به کار برده میشود.2-نگاه تک بعدی بشر برای تعریف اقدامات بحران از فعالیت های پس از وقوع بحران به موضوعاتی نظیر: پیشگیری، آمادگی، آموزش و.. در کنار فعالیتهای پس از وقوع جامعیت پیدا کرده است. از طرفی مساله و چالش مهم پیش رو در عصر امروز وجود یک نظام جامع مدیریت بلایای طبیعی و انسانی برای مدیریت بهتر و با نقص های کم تر در مواجهه با یک بحران میباشد؛ از این رو در این مقاله سعی شده است با بررسی سیستم مدیریت بحران آمریکا و فصل پنجم آیین نامه اجرایی قانون تشکیلات سازمان مدیریت بحران کشور در راستای بهبود و جامعیت بخشیدن به سیستم مدیریت بحران کشور گامی برداشته شود.
کلمات کلیدی : مدیریت بلایای طبیعی آیین نامه سازمان مدیریت بحران مدیریت بحران کشور