بررسی قلمرو شهر اهواز با رویکرد اکولوژی و توسعه فضای سبز شهری

بررسی قلمرو شهر اهواز با رویکرد اکولوژی و توسعه فضای سبز شهری

بهمن بهادری1 ولادیمیر بویناگریان2

1) دانشجوی دکترا، جغرافیا، برنامه ریزی و مدیریت و شهری، دانشکده زمین شناسی و ژئومورفولوژی، دانشگاه ملی ایروان (ارمنستان)
2) دانشیار، جغرافیا، ژئومورفولوژی- کارتوگرافی، جغرافیا، دانشکده زمین شناسی و ژئومورفولوژی، دانشگاه ملی ایروان (ارمنستان)

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست پایدار(2cauem.com)
چکیده :
سازمان پارکها و فضای سبز شهری از سازمان¬های متبوع شهرداری وظیفه خطیر مطالعه، طراحی، اجرا و حفظ و نگهداری از فضای سبز شهری را در شهرهای بزرگ عهده¬دار است. اما به نظر می¬رسد برای دستیابی به این اهداف مدیریت شهری امروز در شهرهای بزرگ ازجمله اهواز دیگر قادر نخواهد بود با روش¬های سنتی و معمول گذشته در ارائه خدمات یک سویه موفقیتی حاصل کند در نتیجه به یک ابزار قوی، جـامع و تنظیم کننده نیاز است تا به این تمایلات به خوبی پاسـخ داده شود. محققان عقیده دارند که این ابزار قـوی برنامه¬ریزی مشارکتی است به علاوه اعتقاد بر این است که با مشارکت شهروندان در طرح¬ها می¬توان موفقیت طرح¬ها را تضمین نمود. در این مقاله روش توصیفی با رویکرد تحقیق ارزشیابی و با استفاده از نظریات معتبر مشارکت و جهت¬دار در زمینه مدیریت شهری بحث شده و درپی آن تحلیلی فراخور با بضاعت مقاله در زمینه بررسی وضعیت فضای سبز کلانشهر اهواز و سبک و سیاق مشارکت مردم در عرصه فضای¬سبز شهری و چگونگی راه-های سپردن امور مربوطه به ایشان، نتایج کاربردی استخراج گردیده است. تشویق ساکنان محلات به تشکیل گروه¬های دوستدار طبیعت (همیاران سبز) و تعامل با نمایندگان سازمان پارکها و فضای¬سبز شهری برای دردست گرفتن امورات مربوط به فضای¬سبز و استفاده از مشارکت¬جویان محلات برای سرمایه¬گذاری، کار اجرایی و نگهداری از این عرصه¬ها با برنامه¬ریزی و پیشنهاد ایشان می¬تواند راهکارهایی برای بهبود کیفیت فضای-سبز شهر باشد.
کلمات کلیدی : شهرداری فضای سبز مدیریت اکولوژی کلانشهر اهواز