بررسي علل و عوامل موثر در گرايش دانش آموزان مقطع دبیرستان به اینترنت و راهکارهاي مقابله با آن (مطالعه موردی: دانش آموزان استان کهگیلویه و بویراحمد)

بررسي علل و عوامل موثر در گرايش دانش آموزان مقطع دبیرستان به اینترنت و راهکارهاي مقابله با آن (مطالعه موردی: دانش آموزان استان کهگیلویه و بویراحمد)

اشکان شفایی1

1) کارشناسی ارشد علوم ارتباطات، گرایش تحقیق در ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبایی تهران، ایران

محل انتشار : دومین کنفرانس بين‌المللی علـوم انسـانـی، روانـشـنــاسـی و علوم اجتمـاعی(2hpsconf.com)
چکیده :
اين مقاله تحقيقي با عنوان بررسي عوامل موثر در گرايش دانش آموزان به فضاي مجازي اينترنت و ارايه راه کارهاي پيشگيرانه براي مقابله با آن درصدد است تا ضمن مطالعه و بررسي عوامل موثر در گرايش دانش آموزان به فضاي مجازي اينترنت، راهکارهاي پيشگيرانه اي براي مقابله با گرايشات دانش آموزان ارايه دهد. طرح تحقيقي آن از نوع توصيفي بوده که به روش پيمايشي و با هدفي کاربردي انجام گرفته است. براي اندازه گيري متغيرها نيز از دو پرسش نامه محقق ساخته که مبتني بر چارچوب نظري و تجربي تحقيق مي باشد، استفاده شده است. جامعه تحقيقي را کليه دانش آموزان مقطع متوسطه و پيش دانشگاهي استان کهگیلویه و بویراحمد و همچنين کارشناسان تربيتي( کارشناسان نيروي انتظامي، مربيان پرورشي، مشاوران و دبيران استان) تشکيل مي دهد که از ميان دانش آموزان تعداد 378 نفر و از ميان کارشناسان نيز تعداد 230 نفر به صورتي تصادفي و با روش طبقه اي انتخاب شدند. داده هاي به دست آمده نيز با استفاده از روش هاي آماري توصيفي و استنباطي (آزمون آماري فريدمن) مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. برخي از يافته هاي آن به شرح زير مي باشد: عواملي چون گرايش به دوست يابي هاي موقت نظير توجه به جنس مخالف و احساس تنهايي مهمترين علت در گرايش دانش آموزان به اينترنت مي باشد. در نظر گرفتن واحدهاي درسي در دوه هاي مختلف تحصيلي براي آشنايي دانش آموزان با انواع جرم ها و روش هاي محافظت از خود مهمترين راه کار پيشگيرانه براي مقابله با گرايش دانش آموزان براي ورد به فضاي مجازي اينترنت مي باشد.
کلمات کلیدی : واژگان کليدی: فضاي مجازي اينترنت دانش آموز راهکارهاي پيشگيرانه.