بررسی جمعیت‌شناختی شاخص سنجش کالری تغذیه(FGT) در گروه‌های جمعیتی ساکن شهر تهران در سال 1389»

بررسی جمعیت‌شناختی شاخص سنجش کالری تغذیه(FGT) در گروه‌های جمعیتی ساکن شهر تهران در سال 1389»

الهام رنجبری1

1) بررسی جمعیت‌شناختی شاخص سنجش کالری تغذیه(FGT) در گروه‌های جمعیتی ساکن شهر تهران در سال 1389»

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی علوم رفتاری و مطالعات اجتماعی(2ibsconf.com)
چکیده :
چکیده : هدف از این تحقیق بررسی جمعیت شناختی شاخص سنجش کالری تغذیه ( FGT ) درگروههای جمعیتی ساکن شهر تهران درسال 1389 بوده است که بعد از مطالعات کتابخانه ای و فیش برداری از منابع موجود، داده های آن از طریق پرسشنامه در2ماه از سال 1389 جمع آوری شده و دامنۀ مطالعاتی آن مردان شاغل سرپرست خانواده با توجه به گروه های شغلی مختلف بوده است. استخراج اطلاعات پرسشنامه از طریق برنامه Spss در قالب جداول یک بعدی ودوبعدی و نمودار بوده و ازآزمون های آماری خی دو X2 ، سامرز Somers D ، کرامرز Cramers V ، اسپیرمن Rs بهره گیری شده است. لازم به ذکر است عواملی مانند: سن، وزن افراد خانواده، تحصیلات سرپرست و همسر خانواده، بعد خانوار، نوع خانوار، ساعات کاررسمی، سایر فعالیتهای روزانه، داشتن رژیم یا بیماری خاص، قومیت، فرهنگ غذایی خانواده، نوع شغل، درآمد، هزینه خانوار و توانایی خرید خانواده متغیرهایی هستند که می توانند با میزان فقر غذایی خانواده شاخص ( FGT ) رابطه داشته یا نداشته باشد. در این تحقیق مشخص شد که امنیت غذایی خانواده ها یکی از صدها ویژگی جمعیت شناختی است که بالقوه می تواند بر سلامت خانواده ها و در نهایت سلامت جامعه تأثیر گذار باشد. نتایج نشان می دهد که که تمام گروه های شغلی جامعه فقر غذایی را تجربه کرده اند البته میزان آن متفاوت بوده ومشخص شد که هرچه تحصیلات پایین باشد در نتیجه شغل افراد جزء گرو ههای شغلی پایین قرار می گیرد و درآمد کم می شود، و هرچه درآمد کم باشد توانایی خرید خانواده کم می شود و مصرف غلات و حبوبات بیشتر می شود و در نتیجه فقر غذایی این نوع خانواده ها زیاد می شود.
کلمات کلیدی : امنیت و ناامنی غذایی مفهوم فقر کالری شاخص FGT