اثر عصاره الکلی گیاه دارویی شنگ بر پایداری شیمیایی ماست قالبی

اثر عصاره الکلی گیاه دارویی شنگ بر پایداری شیمیایی ماست قالبی

الهه نصوحیان1 جواد کرامت2 محمد گلی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اصفهان(خوراسگان)
2) دانشیار دانشگاه آزاد اصفهان(خوراسگان)
3) استادیار دانشگاه آزاد اصفهان(خوراسگان)

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی(2iceasconf.com)
چکیده :
در این تحقیق تأثیر عصاره گیاه شنگ در غلظت های 500 ، 1000 ، 1500 قسمت در میلیون بر ویژگیهای شیمیایی ماست قالبی مورد بررسی قرار گرفت. ماست هاي حاوي غلظت هاي مختلف عصاره شنگ به لحاظ ویژگی هاي شیمیایی در زمان هاي 0، 5، 10، 15 ،20 روز پس از نگهداري ، با نمونه کنترل (ماست فاقد عصاره ) مورد مقایسه قرار گرفت. افزودن این عصاره شنگ به ماست روی خواص شیمیایی ماست تاثیرگذار بوده و باعث کنترل افزایش اسیدیته و کنترل کاهش pH می شود. مقدار کاهشpH در نمونه هاي حاوي عصاره گیاه شنگ کمتر از نمونه کنترل و همچنین میزان افزایش اسیدیته در نمونه های حاوی عصاره شنگ کمتر از نمونه کنترل بود. با توجه به نتایج حاصله افزودن غلظت 1500 قسمت در میلیون عصاره گیاه شنگ و در روز 20 نگهداری نمونه مطلوب ترین بازده را از نظر روند تغییرات pH و اسیدیته داشت.
کلمات کلیدی : عصاره شنگ ماست pH اسیدیته