تشکیل پرتفوی بهینه از بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم های ژنتیک (با رویکرد بررسی پیامدهای سیاست خصوصی سازی در نظام بانکی کشور)

تشکیل پرتفوی بهینه از بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم های ژنتیک (با رویکرد بررسی پیامدهای سیاست خصوصی سازی در نظام بانکی کشور)

مریم علیزاده کارگر1 علیرضا بهمن پور2 بابک چراغی3 یاسر حسنی4

1) کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد
2) کارشناسی ارشد علوم اقتصادی گرایش علوم اقتصادی، دانشگاه
3) کارشناسی حسابداری، دانشگاه
4) کارشناسی حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی(2icmhconf.com)
چکیده :
هدف از تشکیل پرتفوی، به حداکثر رساندن بازده از طریق ترکیب اوراق بهادار متفاوت است. از آنجا که واگذاری بخشی از مالکیت بانک های دولتی در قالب سهام و از طریق بازار سهام مبحث نوینی در اقتصاد کشورمان محسوب شده و میزان تاثیر گذاری مدیران بخش دولتی در فرآیند خصوصی شدن بنگاه های دولتی و همچنین نحوه فعالیت آن ها بر عملکرد و وضعیت بنگاه ها بیش از پیش احساس می شود. نقش مدیران را از نظر عملکرد آتی بنگاه ها در قالب بخش خصوصی و حضور آن ها به عنوان بنگاه های قابل واگذاری به بازار سهام دو چندان نموده است. این پژوهش به دنبال بررسی پیامد های سیاست خصوصی سازی در بازار سهام پس از اجرای سیاست مذکور با هدف ارزیابی خط و مشی دولت در عرصه خصوصی سازی می باشد. به منظور تعیین سبد سهام بهینه و پاسخ به این پرسش که آیا سهام بانک های دولتی تازه خصوصی شده در سبد سهام بهینه پیشنهادی جای خواهند داشت یا خیر، سهام 8بانک فعال در بورس اوراق بهادار تهران انتخاب و در دوره زمانی 1388 تا 1392 مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده پس از تحلیل داده ها بر اساس الگوریتم ژنتیک بیان گر این واقعیت است که سهام بانک های خصوصی بیش تر از سهام بانک های دولتی که به تازگی به جرگه بانک های خصوصی پیوسته اند مورد استقبال سهامداران و خریداران بورس اوراق بهادار تهران واقع شده است، لذا فرضیه تحقیق پذیرفته شده است.
کلمات کلیدی : خصوصی سازی پرتفوی بهینه بانک های دولتی بازدهی سهام الگوریتم ژنتیک