اثر تغذیه فسفر و قارچ میکوریز بر خصوصیات میوه سه رقم بادام دیم

سیدعلی‌آقا میرطالبی1 اعظم جعفری2 مصطفی شیرمردی3 محمدآقا لطف الهی4

1) دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه اردکان، ایران
2) استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان، ایران
3) استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اردکان، ایران
4) دانشیار موسسه تحقیقات خاک و آب کرج، ایران

محل انتشار : چهارمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(4icsda.ir)
چکیده :
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر قارچ میکوریز و کود فسفر بر صفات میوه در سه رقم بادام دیم در سال زراعی 1395 در روستای دژکرد شهرستان اقلید ، بصورت کرتهای دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بر روی تعداد 54 اصله درخت بادام دیرگل 10 ساله شامل 18 اصله رقم 12 شاهرود، 18 اصله رقم تونو و 18 اصله رقم سوپرنووا در سه تکرار اجرا گردید. تیمارها سه سطح کود فسفاته (غلظت‌های صفر، 250 و 500 گرم) و دو سطح کود زیستی میکوریز (مقادیر صفر و 500 گرم) بر روی سه رقم بادام بود. صفات مورد بررسی شامل تعداد گل، تعداد میوه، میزان ریزش میوه، وزن‌ کل میوه، وزن میوه با پوست سنگی، بود. نتایج نشان داد که با کاربرد میکوریز و کود فسفاته وزن میوه درختان بادام افزایش معنی داری نسبت به شاهد داشت. براساس نتایج کاربرد 500 گرم فسفر و 500 گرم میکوریز در یک درخت بادام ده ساله در شرایط دیم تاثیر بیشتری بر رشد ارقام بادام داشته است.
کلمات کلیدی : بادام دیم فسفر میکوریز