پاستای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی

فاطمه برومند1 محبوبه فضایلی2 سید مهدی قریشی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم دامی، دانشگاه شیراز.
2) استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز.
3) استادیار بخش علوم دامی، دانشگاه شیراز.

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی - دانشگاه مارمارا ترکیه(3carse.com)
چکیده :
کیفیت محصولات پاستا تهیه شده از سمولینای گندم به کیفیت و کمیت پروتئین‏های آن به‏ویژه گلوتن وابسته است. این پروتین، سبب پیامدهایی برای برخی افراد از جمله بیماران سلیاکی می‏شود. بیماری سلیاک یک ناهنجاری مادام‏العمر روده‏ای است که به سبب خوردن گلوتن در افراد حساس ایجاد می‏شود، این ناخوشی روده‏ای حساس به گلوتن می‏تواند به علت ژنتیکی یا ایمنولوژیکی با شرایط زیست محیطی باشد. تنها درمان موثر برای بیماری سلیاک پیروی جدی از رژیم غذایی بدون گلوتن در تمام طول عمر بیمار است. با نوجه به نیاز بیماران سلیاکی در کشور به محصولات بدون گلوتن و فقدان تولید تجاری پیوسته آن مشکلاتی را ایجاد کرده است.
کلمات کلیدی : واژه‏های کلیدی: پاستا گلوتن سلیاک بیمار