پاستای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی
پاستای فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی
فاطمه برومند1 محبوبه فضایلی2 سید مهدی قریشی3
1) دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم دامی، دانشگاه شیراز.
2) استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشگاه شیراز.
3) استادیار بخش علوم دامی، دانشگاه شیراز.
محل انتشار :
سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی - دانشگاه مارمارا ترکیه(3carse.com)
چکیده :
کیفیت محصولات پاستا تهیه شده از سمولینای گندم به کیفیت و کمیت پروتئینهای آن بهویژه گلوتن وابسته است. این پروتین، سبب پیامدهایی برای برخی افراد از جمله بیماران سلیاکی میشود. بیماری سلیاک یک ناهنجاری مادامالعمر رودهای است که به سبب خوردن گلوتن در افراد حساس ایجاد میشود، این ناخوشی رودهای حساس به گلوتن میتواند به علت ژنتیکی یا ایمنولوژیکی با شرایط زیست محیطی باشد. تنها درمان موثر برای بیماری سلیاک پیروی جدی از رژیم غذایی بدون گلوتن در تمام طول عمر بیمار است. با نوجه به نیاز بیماران سلیاکی در کشور به محصولات بدون گلوتن و فقدان تولید تجاری پیوسته آن مشکلاتی را ایجاد کرده است.
کلمات کلیدی :
واژههای کلیدی: پاستا
گلوتن
سلیاک
بیمار