پروتینهای تک یاخته و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور
پروتینهای تک یاخته و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور
فاطمه برومند1 محبوبه فضایلی2 سیدمهدی قریشی3 حمیده نادری باب اناری4
1) دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام
2) استادیار بخش صنایع غذایی . دانشگاه شیراز
3) استادیار بخش علوم دامی. دانشگاه شیراز
4) دانشجوی کارشناسی ارشد بخش صنایع غذایی
محل انتشار :
کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/1st)
چکیده :
ناکافی بودن منابع پروتینی سنتی نظیر گوشت ماهی و تخم مرغ نسبت به رشد جمعیت، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوی منابع ارزان قیمت پروتینی برای مردم باشند، از سوی دیگر افزایش نگرانی در مورد آلودگی از وقوع ضایعات کشاورزی و صنعتی، تلاش برای تبدیل مواد زائد به محصولات با ارزش تجاری بالا نیز در دهههای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از منابع مهمی که که پژوهشگران برای رفع مشکل کمبود مواد پروتینی پیشنهاد کردهاند استفاده از منابع ارزان و مناسب برای تولید پروتین میباشد. یکی از این منابع ارزان قیمت پروتین تک یاخته میباشد؛ اصطلاح پروتین تک یاخته در واقع به سلولهای خشک شده میکرواورگانیسمهایی چون باکتریها، مخمر، کپک، جلبک یا قارچها اطلاق میشود.
کلمات کلیدی :
واژههای کلیدی: پروتین تک یاخته
جلبک
قارچ
کپک