پروتین‏های تک یاخته و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور

پروتین‏های تک یاخته و کاربرد آن در تغذیه دام و طیور

فاطمه برومند1 محبوبه فضایلی2 سیدمهدی قریشی3 حمیده نادری باب اناری4

1) دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام
2) استادیار بخش صنایع غذایی . دانشگاه شیراز
3) استادیار بخش علوم دامی. دانشگاه شیراز
4) دانشجوی کارشناسی ارشد بخش صنایع غذایی

محل انتشار : کنگره بین المللی مهندسی، فناوری و نوآوری(eticong.com/1st)
چکیده :
ناکافی بودن منابع پروتینی سنتی نظیر گوشت ماهی و تخم مرغ نسبت به رشد جمعیت، دانشمندان را بر آن داشت که در جستجوی منابع ارزان قیمت پروتینی برای مردم باشند، از سوی دیگر افزایش نگرانی در مورد آلودگی از وقوع ضایعات کشاورزی و صنعتی، تلاش برای تبدیل مواد زائد به محصولات با ارزش تجاری بالا نیز در دهه‏های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از منابع مهمی که که پژوهشگران برای رفع مشکل کمبود مواد پروتینی پیشنهاد کرده‏اند استفاده از منابع ارزان و مناسب برای تولید پروتین می‏باشد. یکی از این منابع ارزان قیمت پروتین تک یاخته می‏باشد؛ اصطلاح پروتین تک یاخته در واقع به سلول‏های خشک شده میکرواورگانیسم‏هایی چون باکتری‏ها، مخمر، کپک، جلبک یا قارچ‏ها اطلاق می‏شود.
کلمات کلیدی : واژه‏های کلیدی: پروتین تک یاخته جلبک قارچ کپک