چگونگی طراحی هتل پنج ستاره درشهرستان تبریز با رویکرد کاهش سوخت فسیلی و بهبود انرژی های صفر در ساختمان

چگونگی طراحی هتل پنج ستاره درشهرستان تبریز با رویکرد کاهش سوخت فسیلی و بهبود انرژی های صفر در ساختمان

محمد بیگ زاده1 اسداله شفیع زاده2

1) دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، اهر ایران
2) استاد یار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر ،اهر ، ایران

محل انتشار : کنگره بین المللی علوم و مهندسی ژاپن - TOKYO(tuicet.com)
چکیده :
هتل به مفهوم یک مجتمع خدماتی با هدف کسب درآمد و سود پدیدة تکوین یافته ای است که پیشینة آن به انقلاب صنعتی اروپا برمی گردد. از انقلاب صنعتی تا به امروز دست کم چهار رویداد به رونق صنعت توریسم و هتل سازی و هتلداری کمک کرده است. نخستین عامل، تغییر الگوی تولید و مصرف انرژی از سوختهای گیاهی و حیوانی به زغال سنگ و سپس به انرژی هیدروکربنی از آغاز قرن بیستم (که امکان تحرک انسان را در مقیاس انبوه و سریع فراهم آورد.)، دوم، تولید انبوه صنعتی و گسترش تجارت، آن هم به مقیاس وسیع. سوم اختراع و رواج خودروی شخصی و ترن و هواپیما و امکان حرکت سریع و آسان تر و نهایتاً افزایش سطح درآمد مردم همراه با کاهش ساعات کار و افزایش اوقات فراغت. اصطلاح پايداري (sustainable) براي نخستين بار در سال 1986 توسط كميته جهاني گسترش محيط زيست تحت عنوان (رويارويي با نيازهاي عصر حاضر بدون به مخاطره انداختن منابع نسل آينده براي مقابله با نيازهايشان) مطرح شد و هر روز بر ابعاد و دامنه آن افزوده مي شود تا استراتژي هاي مناسبي پيش روي جهانيان قرار گيرد.در اين جهان، معماران نيز همسو با ساير دست اندركاران در پي يافتن راهكارهاي جديدي براي تأمين زندگي مطلوب انسان بوده اند. كاربرد مفاهيم پايداري و توسعه پايدار در معماري، مبحثي به نام «معماري پايدار» آغاز نموده اند كه مهمترين سرفصل هاي آن با عنوان «معماري انرژی صفر »، «معماري و انرژي- معماري سبز» ايجاد مي گردد.
کلمات کلیدی : معماری و انرژی راهکار محیط زیست گسترش صنعت توریسم