محصولات زراعی تراریخته، از آغاز تا گسترش با فرصت ها و تهدیدات

محصولات زراعی تراریخته، از آغاز تا گسترش با فرصت ها و تهدیدات

میلاد دانش نیا1 محمد حسین ملکی2

1) دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ایران
2) دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ایران

محل انتشار : کنگره بین المللی علوم و مهندسی ژاپن - TOKYO(tuicet.com)
چکیده :
پیشرفت بشر در تکنولوژی مهندسی ژنتیک منجر به ایجاد برخی اصلاحات در محتوای ژنتیکی بعضی محصولات برای دستیابی به تغییرات مورد نظر و ایجاد ویژگی های مطلوب گردید. نتیجه این کار تولید محصولات تراریخته بود. از سال ۱۹۹۴ میلادی که محصولات اصلاح ژنتیکی شده معرفی شدند تا به امروز، این محصولات در کشورهای مختلف به منظور افزایش بازده و دستیابی به محصول با ویژگی های خاص مد نظر، مورد استفاده قرار گرفته اند. از ابتدای تولید این محصولات در مقیاس تجاری نگرانی‌هایی در مورد تهدیدات مصرف این محصولات برای سلامتی انسان و حتی حیوان وجود داشته است. خصوصا در مواردی که انتقال ژن از یک ارگانیسم دور تر صورت می گیرد؛ بطور مثال وقتی ژن از یک جانور به یک گیاه منتقل می شود. عمده نگرانی موجود در رابطه با این محصولات سمیت آنها و ایجاد حساسیت در افراد مصرف کننده می باشد. اگرچه این محصولات قبل از عرضه به بازار مورد ارزیابی های مختلف قرار می گیرند اما به علت جو سازی رسانه ها در رابطه با این نوع از محصولات، در میان مردم بین جایگاه محصولات اصلاح ژنتیکی شده و محصولات ارگانیک تفاوت وجود دارد و گرایش مصرف کنندگان به سمت محصولات ارگانیک است. اما پرسش کلیدی این است که آیا با افزایش روز افزون جمعیت جهان امکان استفاده از محصولات ارگانیک برای همه وجود خواهد داشت؟
کلمات کلیدی : اصلاح ژنتیکی اصلاح شده تراریخته مهندسی ژنتیک