بررسی فیزیکو شیمیایی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه ترکیب بیو پلیمر پولولان، نشاسته و مشتقات آن

بررسی فیزیکو شیمیایی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه ترکیب بیو پلیمر پولولان، نشاسته و مشتقات آن

فریدون سهرابی1

1) دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی مواد غذایی،

محل انتشار : دومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی - پاریس(parisconf.com)
چکیده :
پولولان یک پلی ساکارید محلول در آب خارج سلولی است که توسط سویه¬های خاصی از قارچ پلی مورفیک آئروبازیدیوم پولولانس تولید می¬شود. فیلم های حاصل از پولولان دارای خصوصیات مکانیکی عالی، شفافیت بسیار بالا و عدم نفوذپذیری نسبت به اکسیژن در مقایسه با فیلم های پلی ساکاریدی می باشد که در فیلم های ترکیبی کامپوزیت با نشاسته و CMC می¬توان فیلم های با کیفیت تولید نمود که دارای خصوصیات مکانیکی وفیزیکو شیمیایی بالامی باشد. در این تحقیق اثر 4 فاکتور غلظت نشاسته، غلظت کربوکسی متیل سلولز، غلظت پولولان و دما در 6 سطح تولید پولولان با کربوکسی متیل سلولز و نشاسته با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی شد. فیلم های موجود به روش کستینگ ساخته شد. سپس برای اصلاح خواص مکانیکی و افزایش انعطاف¬پذیری از پلاستی سایزر گلیسرول استفاده شد. خصوصیات فیزیکی فیلم ها شامل ضخامت، میزان رطوبت، حلالیت در آب ، نرخ عبور بخار آب و خصوصیات مکانیکی شامل درصد افزایش طول در لحظه پاره شدن، و مقاومت کششی اندازه گیری شدند. ریز ساختار و مورفولوژی فیلم ها به ترتیب توسط مسکروسکوپ الکترونی و جذب اتمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آنالیز رگرسیون درجه دوم نشان داد که افزایش میزان پولولان باعث کاهش ضخامت و افزایش CMC و نشاسته باعث افزایش ضخامت فیلم¬های کامپوزیت شد. همچنین با افزایش مقدار پولولان رظوبت فیلم های حاصل کاهش یافت. در ضمن با افزایش مقدار پولولان میزان حلالیت فیلم ها افزایش پیدا کرد. در ضمن با افزایش میزان پولولان زاویه تماس با آب کاهش یافت و با افزایش میزان پولولان دمای انتقال شیشه ای کاهش والاستیک مدول افزایش یافت. آزمون خواص مکانیکی نشان داد که با افزایش میزان پولولان بالاترین کشش و افزایش طول در نقظه پاره شدن را داشت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی از سطح و مقطع عرضی فیلم ها موید بهبود خواص فیلم ترکیبی موجود می باشد. همچنین تصاویر میکروسکوپ جذب اتمی نشان دادند که فیلم های ترکیبی با افزایش میزان پولولان دارای زبری کمتری رادارا بودند.
کلمات کلیدی : فیلم خوراکی نشاسته کربوکسی متیل سلولز پولولان خواص فیزیکی خواص مکانیکی ریز ساختار