تلالو نور در هورنو و نقش خود بسنده آن در معماری سنتی بازار ایرانی با استفاده از نرم افزار DAysim (ژرف‌کاوی، بازار سنتی شهر همدان)

تلالو نور در هورنو و نقش خود بسنده آن در معماری سنتی بازار ایرانی با استفاده از نرم افزار DAysim (ژرف‌کاوی، بازار سنتی شهر همدان)

محمد حسین زاده طلائی1

1) مدرس دانشگاه

محل انتشار : دومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی - پاریس(parisconf.com)
چکیده :
تلالو نور در هورنو و نقش خودبسنده آن در معماری سنتی بازار ایرانی با استفاده از نرم‌افزار Daysim (ژرف‌کاری، بازار سنتی شهر همدان) محمد حسین‌زاده طلائی مدرس گروه معماری دانشگاه عمران و توسعه نور با انواع درجات و رنگ‌های منحصر به‌فرد خود باعث تجلی هنری می‌گردد. به جرأت می‌توان گفت به کمال رسیدن اشیاء و احجام در پرتو نور حاصل می‌شود. چراکه ظاهر و چهره هر مکان و تغییر در این صورت به‌وسیله انرژی حیات‌بخش نور محقق می‌شود. هویت‌ بخشی از مختصات اصلی نور طبیعی است که نوعی ارتباط با محیط خارج بنا فراهم می‌کند. تاریخ معماری همواره بر حضور نور طبیعی که باعث ابعاد زیباشناسی خاص خود می‌شود صحه می‌گذارد. هنر معماری درخصوص منزلت نور طبیعی و نحوه بهره‌مندی از آن جایگاه ویژه‌ای دارد. معماری نور اصطلاحی که در کنار سایر مفاهیم ازجمله موارد انتظام بخش فضا محسوب می‌گردد. سؤال اصلی تحقیق الگوی نورپردازی طبیعی در بازار سنتی ایران را شکل می‌دهد. نگارش حاضر به نقش نورگذرها در بافت قدیمی و قاعده و قوانین حاکم بر آن می‌پردازد. روش تحقیق تحلیلی توصیفی، مراجعات میدانی و حضور کتابخانه‌ای مکمل جمع‌آوری اطلاعات می‌باشد. در این راه ابزارهای روشنایی سنج (دیتالاگر) به کار برده شده و پس از مقایسه آن در زمان‌های مختلف طول روز با نرم افزار دای سیم (Daysim) صورت‌های نوری و صورت‌های مکانی در طول سال تعمیم داده می‌شود. نتایج حاصل مبین لزوم بازبینی ریشه‌ای و عمیق به پاسخ سازگارانه به تمام درخواست‌هاست. واژگان کلیدی: معمای نور. روشنایی سنج. نرم‌افزار دای‌سیم. صورت‌های مکانی
کلمات کلیدی : معمای نور. روشنایی سنج. نرم‌افزار دای‌سیم. صورت‌های مکانی