قارچ های کوهی در ایران با تأکید بر دنبلان؛ معرفی، ریخت شناسی و اثرات دارویی آن

قارچ های کوهی در ایران با تأکید بر دنبلان؛ معرفی، ریخت شناسی و اثرات دارویی آن

رومینا باقری1

1) فارغ التحصیل کارشناسی بیوتکنولوژی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد

محل انتشار : دومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی - پاریس(parisconf.com)
چکیده :
دانش بومی حاصل قرن ها تجربه زندگی بشر در این کره خاکی است که از اجداد خود به ارث برده است و یا در دوره زندگی خود به صورت تجربی به دست آورده و مخصوص هر زیست بوم است.قارچ های دنبلان صحرایی گروهی از قارچ های خوراکی میباشند که به شکل غده ای در زیر خاک در نواحی گوناگون ایران و دنیا رویش دارند.این قارچ ها از گذشته خیلی دور به عنوان یکی از مطبوع ترین قارچ های خوراکی توجه انسان را به خود جلب کرده اند. قارچ های خوراکی که تحت عنوان دنبلان شناخته میشوند از رده آسکومیست های آپوتس دار بوده و در دو جنس تیوبر ترفیزیا طبقه بندی میشوند. این گونه قارچ ها اندام بارده خود را زیر زمین تولید میکنند و دارای روابط میکوریزی با بعضی گیاهان می¬باشند. قارچ دنبلان داراي بیش از 15 نوع پروتئین، گالیک اسید، کاتچین ها، فلاونوئیدها، تانین ها و سایر ترکیبات نظیر بتاکاروتن و لینولئیک اسید می باشد. برخی از این ترکیبات داراي اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی هیپرلیپیدمیک هستند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و محافظتی این قارچ بر روي آسیب کبدي القا شده به وسیله تتراکلرید کربن انجام گرفت. قارچ دنبلان در طب سنتی به عنوان محرک جنسی مورد استفاده قرار میگیرد و دارای اسید چرب فلاونویید،بتاکاروتن، مواد معدنی و همچنین مواد آنتی اکسیدان از جمله کاتچین می باشد.
کلمات کلیدی : قارچ کوهی دنبلان آنتی اکسیدان