بررسی خصوصیات کیفی و فرایند تولید هواژلهای سلولزی و مبتنی بر نشاسته

بررسی خصوصیات کیفی و فرایند تولید هواژلهای سلولزی و مبتنی بر نشاسته

محمدرضا جلیلی1 نبیل واٍئلی2 روزبه خمیسی3 سامی خالدی4 عبدالحسین مبارکی5

1) دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک موسسه غیرانتفاعی اروندان
2) مدرس موسسه غیرانتفاعی اروندان خرمشهر
3) مدرس دانشگاه علمی کاربردی منطقه آزاد اروند
4) دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک موسسه غیرانتفاعی اروندان خرمشهر
5) دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک موسسه غیرانتفاعی اروندان خرمشهر

محل انتشار : سومین کنگره بین المللی علوم، مهندسی و تکنولوژی - هامبورگ(germanconf.com)
چکیده :
در این مقاله خلاصه¬ای از روش¬های تولید، خواص و کاربرد هواژل¬های مبتنی بر نشاسته و فیبرهای هواژل سلولزی متخلخل با فرآیند اکستروژن مورد بررسی قرار گرفته است. روش¬های متداول ساخت هواژل عبارتند از ژلاتینه شدن نشاسته، بازگرداندن، تبادل حلالها ارگانیک، خشک کردن به روش فوق بحرانی با .CO2هواژل مبتنی بر نشاسته بصورت متخلخل بوده و کاربردهای بلقوه زیادی دارد. هواژل سلولزی از سلولزهای میکرو کریستال در یک مایع نمک کلسیم تیوسیانات، که پس از خشک شدن در دمای حدود80 درجه، ژلی را تشکیل می¬دهد بدست آمده و بمنظور شکل دهی رشته¬های سلولزی و مرطوب از اکستروژن دو مارپیچ استفاده شده است. مراحل شستشو و لخته شدن ژل¬های مرطوب در اتانول نیز به وسیله خشک کننده قوی بحرانی یا co2 انجام شد و هواژل سلولزی تولید گردید. هواژل¬های مبتنی بر نشاسته برای حفاظت و کنترل ترکیب¬های زیستی، مصارف زیست پزشکی و مهندسی بافت، به عنوان مواد بسته بندی و عایق و همچنین به عنوان الگوهایی برای تولید مواد کاربردی جدید استفاده می¬شوند. هواژل سلولزی دارای قابلیت هدایت حرارتی از 0.04 تا0.07 w/mk و نیز ضریب فشرده سازی تا 16.2MPa می¬باشد.با افزایش مقدار سلولز مقاومت کششی رشته¬های هواژل افزایش می¬یابد. همچنین چگالی هواژل خشک شده و توسط خشک کننده فوق بحرانی (SCD) در حدود 0.137g/cm3-0.009 می¬باشد و مساحت ویژه BET(SSABET) بین 120تا 230m2/g است.
کلمات کلیدی : هواژل-هواژل سلولزی-هواژل نشاسته