بررسی درصد چربی و مقدار انرژی موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در تغذیه طیور

بررسی درصد چربی و مقدار انرژی موجود در پسماندهای غذایی به منظور جایگزینی در تغذیه طیور

سمیرا نعمت زاده کرکرق1 علی روشنیان فرد2 ترحم مصری گندشمین3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی گرایش بازیافت و مدیریت پسماند دانشگاه محقق اردبیلی ایران
2) استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی

محل انتشار : دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند(gmbtuma.ir/2nd)
چکیده :
مدیریت پسماندهای غذایی بعنوان بخش مهمی از پسماندهای جامد شهری، موضوع مهمی است که نیازمند بررسی و ارائه راهکارهای زیست¬محیطی می¬باشد. در این تحقیق به بررسی پسماندهای غذایی تولید شده در دانشگاه محقق اردبیلی پرداخته و آزمایشات مربوط به اندازه¬گیری درصد چربی با استفاده از دستگاه سوکسله و مقدار انرژی در دسترس با استفاده از دستگاه بمب کالری¬متر انجام شد. پارامترهای مربوطه در مورد جیره مصرفی طیور نیز استخراج شده و با پسماندهای غذایی مقایسه شد. با توجه به داده¬های بدست آمده مشخص شد که پسماندهای غذایی دارای ارزش تغذیه¬ای بالایی برای طیور بوده و امکان جایگزینی این پسماندها با با جیره غذایی طیور از نقطه نظر درصد چربی و مقدار انرژی وجود دارد. اما به منظور دستیابی به نتایج دقیق¬تر انجام آزمایشات مربوط به خوش¬خوراکی بر روی حیوان زنده پیشنهاد می¬شود.
کلمات کلیدی : طیور مدیریت پسماند جیره غذایی بازیافت