پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی

پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی

لادن چرم1 مرجانه صداقتی2 ملیکا میرکاظمی3

1) دانش آموخته گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران، ایران-
2) استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم زیستی، واحد تهرا شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران-
3) دانشجوی کارشناسی علوم و صنایع غذایی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی، تهران، ایران-

محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی(foodsecurityconf.ir)
چکیده :
برای دهه های متمادی، برنامه های مختلفی به منظور ایجاد امنیت غذایی طرح ریزی و اجراشده است، اما شمار افرادی که از ناامنی غذایی رنج میبرند رو به افزایش است. گزارش های فائو حکایت از این موضع دارد که در جهان ۹۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند، که با ضایعات ۱٫۳ میلیارد تنی غذا می توان ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگان را سیر کرد و تقریبا گرسنگی در جهان را ریشه کن کرد. افزایش ضریب امنیت مواد غذایی یکی از خواسته هاي محورین نخبگان سیاسی کشورهاي جهان می باشد. با توجه به اینکه ناامنی غذایی می تواند پیشساز مشکلات تکاملی، سلامتی و تغذیه اي باشد، تعیین عوامل مرتبط با آن در هر جامعه اي ضروري به نظر می رسد. جهت سنجش امنیت مواد غذایی شاخص هایی وجود دارد که از جمله مهمترین آنها می توان به کمیت و روند مصرف غذا، فراهم بودن غذا و نیز کیفیت و تنوع رژیم غذایی اشاره نمود. در کشور ما سالیانه میلیون ها دلار هزینه صرف واردات مواد اولیه صنایع تبدیلی مانند اسانس ها، رنگ ها، مواد قوام دهنده و سایر صنایع میشود این در حالی است که هر ساله ضایعات صنعت غذا که مي تواند منبع تولید این مواد باشد به هدر می رود. این مقاله مروری ضمن بررسی مفهوم پسماندها و ضایعات صنعت غذا به بررسی فواید استفاده از پسماندهای صنايع غذايي و مواد حاصل از آن، توسط روش های مدیریت ضایعات و پسماندهای غذا می پردازد.
کلمات کلیدی : امنیت غذایی ضایعات غذایی صنعت غذا بازیافت پسماندها