پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی

لادن چرم1 مرجانه صداقتی2 ملیکا میرکاظمی3

چکیده :
برای دهه های متمادی، برنامه های مختلفی به منظور ایجاد امنیت غذایی طرح ریزی و اجراشده است، اما شمار افرادی که از ناامنی غذایی رنج میبرند رو به افزایش است. گزارش های فائو حکایت از این موضع دارد که در جهان ۹۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند، که با ضایعات ۱٫۳ میلیارد تنی غذا می توان ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگان را سیر کرد و تقریبا گرسنگی در جهان را ریشه کن کرد. افزایش ضریب امنیت مواد غذایی یکی از خواسته هاي محورین نخبگان سیاسی کشورهاي جهان می باشد. با توجه به اینکه ناامنی غذایی می تواند پیشساز مشکلات تکاملی، سلامتی و تغذیه اي باشد، تعیین عوامل مرتبط با آن در هر جامعه اي ضروري به نظر می رسد. جهت سنجش امنیت مواد غذایی شاخص هایی وجود دارد که از جمله مهمترین آنها می توان به کمیت و روند مصرف غذا، فراهم بودن غذا و نیز کیفیت و تنوع رژیم غذایی اشاره نمود. در کشور ما سالیانه میلیون ها دلار هزینه صرف واردات مواد اولیه صنایع تبدیلی مانند اسانس ها، رنگ ها، مواد قوام دهنده و سایر صنایع میشود این در حالی است که هر ساله ضایعات صنعت غذا که مي تواند منبع تولید این مواد باشد به هدر می رود. این مقاله مروری ضمن بررسی مفهوم پسماندها و ضایعات صنعت غذا به بررسی فواید استفاده از پسماندهای صنايع غذايي و مواد حاصل از آن، توسط روش های مدیریت ضایعات و پسماندهای غذا می پردازد.
کلمات کلیدی : امنیت غذایی، ضایعات غذایی، صنعت غذا، بازیافت پسماندها


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : بهره‌وري و امنيت غذايي
محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
آدرس وب سایت کنفرانس : foodsecurityconf.ir
ارسال کننده : لادن چرم
کد IOI مقاله : XEZB-GDGZF
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XEZB-GDGZF

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. بررسی حذف جیوه ازپساب های صنعتی با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز
  2. مطالعه تأثیر تغییرات اقلیمی ازمنظر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان
  3. جایگاه حقوق امنیت غذایی درسیاستگذاری و روابط بین الملل
  4. اثرات ریزگرد بر تولیدات کشاورزی
  5. تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علف‌های هرز
  6. تخمین تبخیر-تعرق گیاه برنج بر پایه‌ دو متغیر دما و ساعت آفتابی
  7. پهنه‌بندی غلظت فلزات سنگین نیکل و کروم در منطقه‌ی شرکت فولاد خوزستان
  8. پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی
  9. ارزیابی تاثیر کاربرد پس از برداشت اسیدآسکوربیک و کیتوسان بر کیفیت و انبارمانی قارچ تكمه‌اي (Agaricus bisporus)
  10. اثر محلول‌پاشی اسپرمیدین، اسید سیتریک و پرولین بر ارزش تغذیه‌ای گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در دوره انبارمانی
  11. بررسی ارتباط صنایع تبدیلی و تکمیلی با امنیت غذایی
  12. ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف
  13. مروری برکاربرد های نوین کدو تنبل و برخی از واریته های دیگر آن در صنایع غذایی
  14. بررسی اثر تیمار های مختلف اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه بر میزان عمر و ماندگاری پس از برداشت گل زینتی آلسترومریا
  15. بررسي خواص آنتي اكسيداني پوشش خوراكي كربوكسي متيل سلولز غني شده با عصاره مرزه كوهي Satureja hortensis بر ماندگاري برگر ماهي(Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگهداري در يخچال