ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف

داوود غلامی قادی1 ارسطو عباسیان2 فائزه زعفریان3 فاطمه تقوی قاسمخیلی4

چکیده :
به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کود اوره در تراکم‌های مختلف کاشت و کنترل علف هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد ، آزمایشی مزرعه‌ای در سال زراعی 1400 به‌صورت کرت‌های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اصلی شامل سه سطح از مقادیر مختلف کود نیتروژن از منبع اوره (صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار)، عامل فرعی، کنترل علف‌های هرز (وجین و بدون وجین) و عامل فرعی فرعی شامل دو سطح تراکم کاشت کنجد (400 و 500 هزار بوته در هکتار) می‌باشد. نتایج نشان داد کنترل علف هرز به‌ترتیب باعث افزایش 15 و 32 درصدی تعداد کپسول در بوته و تعداد دانه در کپسول شد. بیشترین وزن هزار دانه (سه گرم) در تیمار وجین علف‌های هرز به‌دست آمد. همچنین بیشترین تعداد کپسول در بوته (حدود 127 عدد)، تعداد دانه در کپسول (حدود 58 عدد) و حداکثر عملکرد دانه کنجد (6/124 گرم در مترمربع) در تیمار 100 کیلوگرم در هکتار کود اوره و تراکم 500 هزار بوته در هکتار مشاهده شد که به‌ترتیب نسبت به تیمار شاهد از افزایش 34، 30 و 87 درصدی برخوردار بود. همچنین بیشترین عملکرد دانه در برهمکنش بین سطوح مختلف کود اوره وکنترل علف‌های هرز مربوط به تیمار 100 کیلوگرم در هکتار کود اوره و وجین علف‌های هرز که نسبت به تیمار عدم وجین علف‌های هرز از افزایش چشم‌گیری برخوردار بود. در مجموع به‌نظر می‌رسد با توجه به اهمیت کنترل علف‌های هرز تعیین تراکم مطلوب و سطح مصرف بهینه کود اوره سبب افزایش عملکرد کنجد در رقابت با علف‌های هرز می‌گردد.
کلمات کلیدی : اوره، تراکم، کنجد، علف‌هرز، عملکرد


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : الگوي کشت و امنيت غذايي
محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
آدرس وب سایت کنفرانس : foodsecurityconf.ir
ارسال کننده : داوود غلامی قادی
کد IOI مقاله : XEZB-GDHBK
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XEZB-GDHBK

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. بررسی حذف جیوه ازپساب های صنعتی با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز
  2. مطالعه تأثیر تغییرات اقلیمی ازمنظر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان
  3. جایگاه حقوق امنیت غذایی درسیاستگذاری و روابط بین الملل
  4. اثرات ریزگرد بر تولیدات کشاورزی
  5. تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیب‌زمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علف‌های هرز
  6. تخمین تبخیر-تعرق گیاه برنج بر پایه‌ دو متغیر دما و ساعت آفتابی
  7. پهنه‌بندی غلظت فلزات سنگین نیکل و کروم در منطقه‌ی شرکت فولاد خوزستان
  8. پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی
  9. ارزیابی تاثیر کاربرد پس از برداشت اسیدآسکوربیک و کیتوسان بر کیفیت و انبارمانی قارچ تكمه‌اي (Agaricus bisporus)
  10. اثر محلول‌پاشی اسپرمیدین، اسید سیتریک و پرولین بر ارزش تغذیه‌ای گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در دوره انبارمانی
  11. بررسی ارتباط صنایع تبدیلی و تکمیلی با امنیت غذایی
  12. ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف
  13. مروری برکاربرد های نوین کدو تنبل و برخی از واریته های دیگر آن در صنایع غذایی
  14. بررسی اثر تیمار های مختلف اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه بر میزان عمر و ماندگاری پس از برداشت گل زینتی آلسترومریا
  15. بررسي خواص آنتي اكسيداني پوشش خوراكي كربوكسي متيل سلولز غني شده با عصاره مرزه كوهي Satureja hortensis بر ماندگاري برگر ماهي(Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگهداري در يخچال