جستجو
تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیبزمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علفهای هرز
علی رحیمی1 رحمت عباسی2 همتاله پیردشتی3 مریم جنابیان4
چکیده :
این آزمایش در سال 1398 به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در مزرعهای واقع در شهر فیروزکوه در سه تکرار انجام گردید. در این آزمایش اثر سه سطح آبیاری بعد از 70 (مطلوب)، 140 و 210 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر و دو سطح کاربرد کود دامی (کاربرد و عدم کاربرد) و دو سطح وجود و عدم وجود علفهای هرز مورد مقایسه قرار گرفت. سطوح مختلف آبیاری در کرت اصلی و ترکیبات دو عامل کوددهی و علف هرز در کرتهای فرعی قرار داشتند. بر اساس نتایج تیمار 210 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر منجربه کاهش ارتفاع بوته و تعداد غده به میزان بیش از 25 و 36 درصد در مقایسه با تیمار مطلوب آبیاری شد. همچنین نتایج حاکی از کمترین میزان وزن تر غده و ریشه در سطح مطلوب آبیاری و عدم کاربرد کود دامی بود. بر اساس نتایج کاهش سطح آبیاری از 70 به 120، میزان وزن خشک بوته را به ویژه تحت حضور علف هررز در مزرعه کاهش داد. همچنین بر اساس نتایج بیشترین مقدار ماده خشک در سطح آبیاری مطلوب و عدم تیمار کودی در شرایط کنترل علف هرز به میزان 62 گرم و کمترین آن نیز در تیمار آبیاری 210 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر و تیمار کودی در شرایط کنترل علف هرز به میزان گرم 32 ماده خشک بوته بود. نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح آبیاری در مقایسه با کوددهی و رقابت علف هرز عامل مؤثرتری بر شاخصهای رشد و عملکرد سیبزمینی میباشد. بنابراین، در مناطق با محدودیت منابع آبی کاربرد کود دامی ضروری نمیباشد. به نظر میرسد سطوح آبیاری از طریق اثر بر شاخصهای رشدی گیاه منجربه کاهش عملکرد سیب زمینی میشود.
کلمات کلیدی : آبیاری، سیبزمینی، کود، علف هرز
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : سایر موضوعات مرتبط با کشاورزی و امنیت غذایی
محل انتشار : کنفرانس ملی کشاورزی و امنیت غذایی
آدرس وب سایت کنفرانس : foodsecurityconf.ir
ارسال کننده : علی رحیمی
کد IOI مقاله : XEZB-GDCBZ
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XEZB-GDCBZ
مقالات مشابه
- بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
- (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
- دهکده آرامش بانوان مناطق شمال ایران بارویکردروانشناسی محیط
- بررسی عوامل موثر بر ایجاد حس دلبستگی در کودکان بی¬سرپرست نسبت به محل سکونتشان
- پایداری در فضاهای سبز شهری؛ با تاکید بر اقشار آسیب پذیر اجتماع
- اصول طراحی محوطه مهدکودک براساس ارتقاء خلاقیت کودکان
- اثر روانشناسی محیطی بر کودکان(خانه،شهر،طبیعت)
- بررسی عوامل افزایش حس تعلق به مکان در مراکز نگهداری کودکان بی سرپرست
- برنامهریزی توریسم شهری با تأکید بر توسعه پایدار با استفاده از مدل SWOT مطالعه موردی: شهر سردشت
- بررسی عوامل موثر بر ارتقای کیفیت محیطی شهر کتاب تهران- ایران
- روانشناسی محیطی و بررسی تاثیر بازی بر آموزش و یادگیری کودکان
- طراحی فضای بازی با توجه به مبانی بازی کودکان
- بررسی تطبیقی قوانین طلاق در نظام حقوقی کشورهای ایران،سوئد ومالزی
- تأثیر آموزش بر ميزان آگاهي و نگرش زوجهاي شركتكننده در كلاسهاي مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج
- اثر بخشی بازی درمانگری کوتاه مدت ساختاری بر کاهش رفتارهای مقابله ای نافرمانی کودکان پیش دبستانی
سایر مقالات محل انتشار
- بررسی حذف جیوه ازپساب های صنعتی با استفاده از نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز
- مطالعه تأثیر تغییرات اقلیمی ازمنظر گرمایش زمین بر اقتصاد جهان
- جایگاه حقوق امنیت غذایی درسیاستگذاری و روابط بین الملل
- اثرات ریزگرد بر تولیدات کشاورزی
- تأثیر رژیمهای مختلف آبیاری و کود دامی بر عملکرد سیبزمینی (.Solanum tuberosum L) در رقابت با علفهای هرز
- تخمین تبخیر-تعرق گیاه برنج بر پایه دو متغیر دما و ساعت آفتابی
- پهنهبندی غلظت فلزات سنگین نیکل و کروم در منطقهی شرکت فولاد خوزستان
- پتانسیل ضایعات صنعت غذا در کاهش ناامنی غذایی
- ارزیابی تاثیر کاربرد پس از برداشت اسیدآسکوربیک و کیتوسان بر کیفیت و انبارمانی قارچ تكمهاي (Agaricus bisporus)
- اثر محلولپاشی اسپرمیدین، اسید سیتریک و پرولین بر ارزش تغذیهای گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در دوره انبارمانی
- بررسی ارتباط صنایع تبدیلی و تکمیلی با امنیت غذایی
- ارزیابی سطوح مختلف کود اوره و مدیریت علف¬های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد (Sesamum indicum L.) در تراکم¬های مختلف
- مروری برکاربرد های نوین کدو تنبل و برخی از واریته های دیگر آن در صنایع غذایی
- بررسی اثر تیمار های مختلف اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه بر میزان عمر و ماندگاری پس از برداشت گل زینتی آلسترومریا
- بررسي خواص آنتي اكسيداني پوشش خوراكي كربوكسي متيل سلولز غني شده با عصاره مرزه كوهي Satureja hortensis بر ماندگاري برگر ماهي(Hypophthalmichthys molitrix) طي دوره نگهداري در يخچال