ارزیابی میزان تاثیر رضایت شغلی پرسنل بر افزایش رفتار شهروندی در پروژه‌های عمرانی به روش رگرسیون (مطالعه موردی: پروژه‌های انبوه ساز مشهد)

ارزیابی میزان تاثیر رضایت شغلی پرسنل بر افزایش رفتار شهروندی در پروژه‌های عمرانی به روش رگرسیون (مطالعه موردی: پروژه‌های انبوه ساز مشهد)

محمود جعفر زاده شهری1 هادی انفرادی2 سعید سلگی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، مدیریت ساخت، موسسه غیرانتفاعی توس مشهد، ایران.
2) استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه غیر انتفاعی اقبال لاهوری، مشهد، ایران.
3) کارشناس ارشد مهندسی عمران، مهندسی و مدیریت ساخت، موسسه توس مشهد، ایران.

محل انتشار : سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب(3icacu.ir)
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثر رضایت شغلی بر رفتار شهروندی بین پرسنل شاغل در پروژه‌های انبوه ساز شهر مشهد انجام شده است. جامعه آماري اين پژوهش شامل کلیه مهندسین و کارشناسان شاغل ستادی و عملیاتی در پروژه‌های انبوه ساز شهر مشهد هستند و تعداد‌ آن‌ها حدود 170 نفر می‌باشد. با توجه به ويژگي‌هاي جامعه آماري و کم بودن تعداد و در دسترس بودن همه اعضا شيوه نمونه گيري تصادفی ساده برگزیده شد و با استفاده از جدول برآورد حجم نمونه مورگان تعداد 120 نفر به عنوان نمونه آماري انتخاب شدند. از اينرو با توجه به روش نمونه گيري تصادفی ساده و مشورت با مشاور آمار، بطور تصادفی و قرعه کشی تعداد 125 نفر کلیه مهندسین و کارشناسان شاغل ستادی و عملیاتی در پروژه‌های انبوه ساز شهر مشهد انتخاب و پرسش‌نامه‌ توزيع که در نهايت پس از پي گيري‌هاي فراوان و در مجموع، 132 پرسش‌نامه‌ تکميل شده به عنوان نمونه نهايي انتخاب شدند. در اين تحقيق محقق از دو پرسشنامه و برای پایایی نیز از ضریب آلفای کرونباخ به شرح: پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی ‌استمپس ‌و ‌پدیمونت ‌(2002) با پایایی 8670/0 و پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی در پروژه‌های شهرداری مشهد اورگان و کانوسکی(OCB) با پایایی 7844/0 استفاده گردید. پرسشنامه‌هاي مورد استفاد از نظر روايي مورد تائيد قرار گرفتند، معهذا از نظر استاد محترم راهنما براي روايي صوري استفاده گرديد. وضعيت توزيع متغيرها با استفاده از آزمون کولوموگروف و اسميرنف بررسي که همه‌ آن‌ها نرمال بودند. اطلاعات حاصل از پرسشنامه‌ها با استفاده از آزمون رگرسیون انجام شد و مشخص شد رضایت شغلی به میزان 4/69 درصد بر رفتار شهروندی بین پرسنل شاغل در پروژه‌های انبوه ساز شهر مشهد تاثیر مثبت و معناداری داشت.
کلمات کلیدی : رضایت شغلی رفتار شهروندی پروژه¬های عمرانی پروژه¬های انبوه ساز مشهد رگرسیون