مروری بر نحوه ی کنترل کردن ضایعات کارخانه ی گوشت وکشتارگاه ها و استفاده ی از آنها جهت کاهش آلودگی زیست محیطی

مروری بر نحوه ی کنترل کردن ضایعات کارخانه ی گوشت وکشتارگاه ها و استفاده ی از آنها جهت کاهش آلودگی زیست محیطی

پارسا قاسمي1 سارا فيصلي2

1) دانشجويي كارشناسي ارشد علوم و مهندسي صنايع غذايي گرايش فناوري،دانشگاه سراسري
2) دانشجويي كارشناسي ارشد علوم و مهندسي صنايع غذايي گرايش فناوري،دانشگاه سراسري

محل انتشار : همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت (fssh.ir)
چکیده :
در کارخانجات صنایع غذایی محصولات جانبی حاصل از دام، طیور و آبزیان مواردي هستند که به طور بسیار انبوه تولید می شود و دارای کاربرد های خاصی نبوده و علاوه بر هزینه حمل و نقل و انهدام، آنها عملا آلوده کننده محیط زیست محسوب می شدند. هدف از این مطالعه بررسی میزان بازیافت این محصولات و موارد استفاده آن ها در صنایع مختلف است. بر اساس منابع علمی، بیشترین میزان تولید انواع ضایعات گوشتی در کشتارگاه ها می باشد. در این تحقیق مطالعه اي بر ارزش غذایی محصولات جانبی حاصل از صنایع گوشت، موارد استفاده از این محصولات و دلایل استفاده محدود از آن ها بیان خواهد شد. در این مقاله سعی شده است اثرات تغییر در روش‌های مدیریت محصولات جانبی حیوانی در یک کارخانه فرآوری گوشت را پس از اجرای سیستم بازیافت ضایعات فرآیند حرارتی در محل و ساخت یک مرکز تولید برای کودهای معدنی و کاربرد های دیگر مورد بررسی قرار گیرد.
کلمات کلیدی : گوشت کشتارگاه محصولات جانبی بازیافت