تاثیر روش های مختلف خشک کردن پسماند میوه و تره بار بر روی محتوی خوراک تولید شده جهت مصرف حیوانات

تاثیر روش های مختلف خشک کردن پسماند میوه و تره بار بر روی محتوی خوراک تولید شده جهت مصرف حیوانات

زهرا عطاکشی زاده1 علی روشنیان فرد2 امیرحسین افکاری سیاح3 حسین عبدی بنمار4

1) دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق
2) استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
3) دانشیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه محقق اردبیلی
4) استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه محقق

محل انتشار : کشاورزی ارگانیک و مرسوم(umaorganic.ir)
چکیده :
میوه ها و سبزیجات پر مصرف ترین محصولات در بین تمام تولیدات باغی هستند. آنها به دلیل داشتن مواد مغذی و ترکیبات تقویت کننده سلامتی، به صورت خام، کم فرآوری شده و فرآوری شده مصرف می شوند. با رشد روزافزون جمعیت و تغییر عادات غذایی، تولید و فرآوری محصولات باغی به ویژه میوه ها و سبزیجات به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. مدیریت پسمانده این محصولات چه به صورت خانگی یا کشاورزی می تواند هم به عنوان چالش و هم به عنوان فرصت مطرح شود. این در کنار نوسانات قیمت خوراک مبتنی بر غلات و سویا دام، طیور و حیوانات مختلف به همراه نگرانی‌های ناشی از اثرات زیست‌محیطی پسماند، استفاده همه گیر از پسماند میوه و تره بار به عنوان خوراک دام و طیور را موجه ترمی کند. در این مطالعه چهار روش مختلف خشک کردن (خشک‌کردن با نور آفتاب، آون، ترکیبی و انجمادی) و تاثیر آن بر روی محتوی پسماند تولید شده (ماده خشک، پروتئین، چربی، انرژی، خاکستر، فیبر، و الیاف نامحلول در شوینده خنثی) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که خشک کردن با استفاده از آون و بستر سیال به ترتیب و با اولیت، با لحاظ مدت انجام کار، حفظ محتوی و انرژی، دو روشی هستند که می توان در سطح صنعتی مورد استفاده قرار داد.
کلمات کلیدی : پسماند میوه و تره بار خشک کن جیره دام و طیور