بررسی کاربردهای نانوتکنولوژی در بسته بندی مواد غذایی و آثار ایمنی آن
بررسی کاربردهای نانوتکنولوژی در بسته بندی مواد غذایی و آثار ایمنی آن
مهلا یاقوتی مقدم1 ناصر صداقت2
1) دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
2) استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
محل انتشار :
هشتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران(8icsda.ir)
چکیده :
دستیابی به کیفیت و ایمنی غذایی و مبارزه با عوامل فساد، پاتوژنها و توکسینها یکی از دغدغههای دیرینه بشر بودهاست. فناوری نانو، تکنولوژیای گسترده است که در بسیاری از عرصهها وارد شده و ایجادکننده تحول و نوآوری شدهاست. یکی از این زمینهها بستهبندی مواد غذایی است که به یکی از نیازهای حیاتی بشر یعنی غذا و صنعت غذا گره خوردهاست ونقش موثری در کنترل کیفیت ، بهداشت و نگهداری مواد غذایی دارد. این فناوری در جهان به سرعت در حال رشد است که ایجاب میکند از این شتاب عقب نمانده و به کاربردهای نانوتکنولوژی در بستهبندی موادغذایی بها دادهشود. همچنین پرداختن به ایمنی و اثرات این مواد بر انسان و محیط زیست دارای ضرورت است. در این مقاله در ابتدا به معرفی مختصر نانوتکنولوژی در ادامه به روشهای مورد استفاده در بستهبندی و کاربرد نانوذرات در صنعت بستهبندی پرداخته میشود. اثرات ایمنی و شناسایی پاتوژنها نیز از موارد مهمی بود که در این مقاله به آن پرداختهایم.
کلمات کلیدی :
ارزیابی ایمنی, بستهبندی, پاتوژن, نانوذرات