بررسی کاربردهای نانوتکنولوژی در بسته بندی مواد غذایی و آثار ایمنی آن

مهلا یاقوتی مقدم1 ناصر صداقت2

چکیده :
دستیابی به کیفیت و ایمنی غذایی و مبارزه با عوامل فساد، پاتوژن‌ها و توکسین‌ها یکی از دغدغه‌های دیرینه بشر بوده‌است. فناوری نانو، تکنولوژی‌ای گسترده است که در بسیاری از عرصه‌ها وارد شده و ایجاد‌کننده تحول و نوآوری شده‌است. یکی از این زمینه‌ها بسته‌بندی مواد غذایی است که به یکی از نیازهای حیاتی بشر یعنی غذا و صنعت غذا گره خورده‌است ونقش موثری در کنترل کیفیت ، بهداشت و نگهداری مواد غذایی دارد. این فناوری در جهان به سرعت در حال رشد است که ایجاب می‌کند از این شتاب عقب نمانده و به کاربرد‌های نانوتکنولوژی در بسته‌بندی موادغذایی بها داده‌شود. همچنین پرداختن به ایمنی و اثرات این مواد بر انسان و محیط زیست دارای ضرورت است. در این مقاله در ابتدا به معرفی مختصر نانوتکنولوژی در ادامه به روش‌های مورد استفاده در بسته‌بندی و کاربرد نانوذرات در صنعت بسته‌بندی پرداخته می‌شود. اثرات ایمنی و شناسایی پاتوژن‌ها نیز از موارد مهمی بود که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم.
کلمات کلیدی : ارزیابی ایمنی, بسته‌بندی, پاتوژن, نانوذرات


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : هشتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
آدرس وب سایت کنفرانس : 8icsda.ir
ارسال کننده : مهلا یاقوتی مقدم
کد IOI مقاله : XKHD-AZAKCK
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XKHD-AZAKCK

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. پدیده ENSO وتاثیر آن بر شرایط آب و هوایی ایران (مقاله مروری)
  2. مروری بر راهکارهای مدیریتی سازگاری با تغییراقلیم در مواجه با کم آبی
  3. آلودگی های زیست محیطی و مقابله با امنیت ملی ایران(مطالعه موردی: ریزگردها)
  4. بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجرای پذیرش کشاورزی حفاظتی
  5. بررسی غشاهای نانوکامپوزیت پلیمری در جهت تصفیه آب
  6. خلق زنجیره ارزش در صنعت سیمان با نگرشی بر کنترل آلایندگی ها
  7. توسعه ژئوتوریسم جامعه محور از دیدگاه ذینفعان
  8. تاثیر پرایمینگ بذر با عصاره جلبک‌دریایی و اسید‌هیومیک بر گیاه زوفا (Hyssopus officinalis)
  9. تاثیر محلول‌پاشی عصاره جلبک‌دریایی و اسید‌هیومیک بر روی گیاه زوفا (Hyssopus officinalis) تحت تنش خشکی
  10. اقدامات، پروژه ها و حمایتهای مالی و فنی کمیته امداد امام خمینی (ره) در اشتغالزایی و امید آفرینی در مناطق محروم روستایی شهرستان خوسف استان خراسان جنوبي (فرآوری و فروش محصولات سنگ های قیمتی، انرژی خورشیدی، کارگاههای خیاطی و قاليبافي و...)
  11. تاثیر برهم کنش آب شور و میدان مغناطیسی بر برخی پارامترهای رشدی و بیوشیمیایی گیاه دارویی مریم گلی ترکه ای (.Salvia virgata Jacq)
  12. بررسي و شبيه سازی آلایندگي در موتور با سوخت های دیزل و بيو دیزل با شبکه فازی _ عصبي
  13. ارزیابی آللی ژن کاندید کالپاستاتین در میان گوسفندان بلوچی و لری بختیاری.
  14. تحلیل توسعه گردشگری در دسترس در جزایر خلیج فارس، موانع و راهکارها(مطالعه موردی،جزیره کیش
  15. The effect of multiple values of tourists food consumption on the image of the studied tourist destination of Qazvin city