بررسی رفتار جذب چربی در مقوای بسته بندی با استفاده پروتپین زپین ذرت

بررسی رفتار جذب چربی در مقوای بسته بندی با استفاده پروتپین زپین ذرت

مهین اورند1 نورالدین نظر نژاد2 حسین رسالتی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد
2) دانشیار
3) استاد

محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری(icdat.ir)
چکیده :
کاغذ از جمله مواد اولیه پر مصرف در صنعت بسته¬بندی مواد غذایی است و همانند همه مواد دارای مزایا و معایبی است. از جمله معایب آن عدم مقاومت نسبت به نفوذ رطوبت، گاز و روغن می¬باشد. برای رفع این معایب، اغلب کاغذ را پوشش¬دهی می¬کنند. استفاده از پوشش¬های پلی¬اتیلنی، قابلیت بازیافت کاغذ¬های پوشش¬دهی شده را به میزان زیادی کاهش می¬دهد، از این رو علاقه به استفاده از پوشش¬های تجدید¬پذیر افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش پروتئین(زئین ذرت) در سه سطح (5، 10 و 15%) در بازه زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بر روی ویژگی جذب چربی مقوای بسته¬بندی مواد غذایی انجام شد. پس از تهیه محلول پوشش، پوشش مورد نظر توسط دستگاه پوشش¬دهی روی مقوا اعمال گردید.سپس مقوای پوشش¬داده شده در دمای محیط خشک شد. ویژگی ممانعت به روغن آن آزمون شد. نتایج نشان داد که با گذشت زمان ممانعت به روغن مقوا افزایش می¬یابد ولی مقوای بدون پوشش در همان زمان¬های ابتدایی بیشترین جذب را نشان داد. در بین سه سطح زئین، سطح 10% بیشترین و مقوای پایه کمترین ممانعت به چربی را از خود نشان داد. این پوشش¬ علاوه بر بهبود خواص مانع بودن در برابر روغن مقوا، قابلیت بازیافت کاغذ و مقوا بسته¬بندی را نیز افزایش می¬هد.
کلمات کلیدی : پوشش¬دهی زئین جذب چربی پوشش¬های زیست تخریب¬پذیر مقوا