بررسی رفتار جذب چربی در مقوای بسته بندی با استفاده پروتپین زپین ذرت

مهین اورند1 نورالدین نظر نژاد2 حسین رسالتی3

چکیده :
کاغذ از جمله مواد اولیه پر مصرف در صنعت بسته¬بندی مواد غذایی است و همانند همه مواد دارای مزایا و معایبی است. از جمله معایب آن عدم مقاومت نسبت به نفوذ رطوبت، گاز و روغن می¬باشد. برای رفع این معایب، اغلب کاغذ را پوشش¬دهی می¬کنند. استفاده از پوشش¬های پلی¬اتیلنی، قابلیت بازیافت کاغذ¬های پوشش¬دهی شده را به میزان زیادی کاهش می¬دهد، از این رو علاقه به استفاده از پوشش¬های تجدید¬پذیر افزایش یافته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش پروتئین(زئین ذرت) در سه سطح (5، 10 و 15%) در بازه زمانی 1، 2، 3 و 4 ساعت بر روی ویژگی جذب چربی مقوای بسته¬بندی مواد غذایی انجام شد. پس از تهیه محلول پوشش، پوشش مورد نظر توسط دستگاه پوشش¬دهی روی مقوا اعمال گردید.سپس مقوای پوشش¬داده شده در دمای محیط خشک شد. ویژگی ممانعت به روغن آن آزمون شد. نتایج نشان داد که با گذشت زمان ممانعت به روغن مقوا افزایش می¬یابد ولی مقوای بدون پوشش در همان زمان¬های ابتدایی بیشترین جذب را نشان داد. در بین سه سطح زئین، سطح 10% بیشترین و مقوای پایه کمترین ممانعت به چربی را از خود نشان داد. این پوشش¬ علاوه بر بهبود خواص مانع بودن در برابر روغن مقوا، قابلیت بازیافت کاغذ و مقوا بسته¬بندی را نیز افزایش می¬هد.
کلمات کلیدی : پوشش¬دهی، زئین، جذب چربی، پوشش¬های زیست تخریب¬پذیر، مقوا


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : محیط زیست طبیعی و توسعه پایدار
محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : icdat.ir
ارسال کننده : مهین اورند
کد IOI مقاله : XYBK-AABAE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYBK-AABAE

مقالات مشابه
  1. نقوش انسانی دوره قاجار بر درب‌های گنجینه معماری موزه بنیاد
  2. بومیسازی تکنولوژی نماهای هوشمند با توجه به اصول هندسه ایرانی
  3. راهبرد بهینه سازی تکنولوژی معاصر بر مبنای هندسه ایرانی در راستای حفظ هویت بناهای معاصر
  4. عوامل کالبدی معماری: نقش آن در فضاهای درمانی و بهبود بیماران
  5. تهیه نمونه‌های پارچه پنبه‌ای پیر شده تسریعی جهت ارزیابی تخریب سلولز توسط مواد مورد استفاده در مرمت
  6. توالی یابی و آنالیزهای بیوانفورماتیکی قسمتی از پروموتور ژن بتاکازئین در شترهای تک کوهان ایران
  7. تعیین توالی، آنالیزهای بیوانفورماتیکی و بررسی موتیف های قسمتی از پروموتور ژن بتاکازئین در شترهای دو کوهان ایران
  8. بررسی اثر پوشش های تبدیلی کروماته بر مقاومت به خوردگی آلیاژ آلومینیوم 7075
  9. بازنگری عناصر معماری کلیسای ایاصوفیه در برابرگنبد سلطانیه ی ایران
  10. بسته بندی محصولات صنایع دستی کرمانشاه با ارائه نمونه های پیشنهادی
  11. سیر تحول نماد تاج و صحنه های جلوس شاهانه در نقاشی ایرانی
  12. نقوش هندسی درب های گنجینه معماری موزه بنیاد
  13. بررسی تاثیرات استفاده از نانوتکنولوژی در مته ی حفاری
  14. تزئینات دربناهای معماری ، یادگاری برجای مانده ازهنرمندان ایرانی
  15. A Case study on the architectural characteristics of Se Gonbad Monument, Urmia
سایر مقالات محل انتشار
  1. ارزیابی میزان توسعه یافتگی شهرستان های استان خوزستان
  2. بررسی اثر اندازه ذرات پوست گردو و بادام بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب
  3. رابطه توریسم ورزشی با توسعه صنعت گردشگری چابهار
  4. بررسی تاثیرات آلودگی ناشی از فلز سرب بر روی آب¬های زیر زمینی و محصولات کشاورزی (منطقه مورد بررسی استان زنجان)
  5. بررسی توزیع مکانی دو پارامتر pH و EC رودخانه سیستان در طی دوره خشکسالی(86-1376) با استفاده از روشهای میان یابی
  6. بررسی کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتوفتومتر و ژل آگارز در گوسفند نژاد لری- رومانف
  7. تحلیل رهیافت ترویج مشارکتی با استفاده از ترکیب تکنیک‌های SWOT و PEST
  8. تحلیل اجتماعی- فضایی بهداشت محیط در استان خراسان رضوی
  9. نقش روستاهای ادغام شده در شهرها در جذب گردشگر/مطالعه موردی روستای دربند
  10. بررسی عوامل اجتماعی مؤثر بر توسعة پایدار شهری (مطالعه موردی شهر تاکستان)
  11. تحلیل و مقایسه آماری امواج گرمایی در شهر یزد
  12. مطالعه تاثیر آنتی بیوتیک افلوکساسین بر ضریب اسپرمیوژنز MI و اثر درمانی ژله رویال برآن
  13. برآورد فرسایش و رسوب با استفاده از مدل تجربی MPSIAC
  14. اثرمحلول پاشی آهن و تغذیه خاکی نیترات آمونیوم بر برخی از پارامتر های کیفی گلا بی رقم شاه میوه کرج
  15. کشاورزی شهری رویکردی در جهت امنیت غذایی و حفظ محیط زیست و نقش ترویج و آموزش کشاورزی در توسعه ی کشاورزی شهری