بررسی تاثیردما و اشعه UV-C بر فعالیت شمارش کلی میکرو ارگانیسم هاوباکتریهای لاکتیک کاهو

بررسی تاثیردما و اشعه UV-C بر فعالیت شمارش کلی میکرو ارگانیسم هاوباکتریهای لاکتیک کاهو

آرزو ورعی1 شعله درویشی2 اسعد رخزادی3

1) دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش علوم و صنایع غذایی،دانشگاه آزاداسلامی واحد
2) استادیار و عضو هیأت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج،ایران-
3) استادیار و عضو هیأت علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

محل انتشار : کنفرانس بین المللی توسعه با محوریت کشاورزی ، محیط زیست و گردشگری(icdat.ir)
چکیده :
از خصوصیات عمده این سبزیهای برگی مانند کاهو مقاومت آنها در مقابل دمای پایین است وبه همین علت زمان کاشت آنها در مواقعی از سال که دمای محیط پاین است صورت می گیرد.اغلب سبزیهای برگی روز بلندند وبنابراین چنانچه رشد آنها در مجاورت روزهای بلند قرارگیرد طی چند هفته به گل نشسته،قسمت های غیر قابل مصرف رشد کرده ودرنتیجه از بازارپسندی آنها کاسته می شود.اغلب سبزیهای برگی یکساله هستند واگر هم از نظر بیولوژی دو و یا چند ساله باشند به عنوان گیاهان یکساله کشت می گردند. .در این آزمون از نمونه کاهو استفاده شده است و تیمارهای مورد استفاده دما (محیط-یخچال) و اشعه UV با دوزهای(طول موجkj/m3 4.30- باطول موجkj/m36.45- باطول موجkj/m38.60) کار شده است. مقایسه میانگین نمونه ها بعد از کشت میکروبی MRS پس از سه روز به این صورت بود که دما در نمونه های روز صفر و ده کاری تاثیر داشته و در سطح احتمال 0.01 معنی دار شئه است اما دیگر فاکتورها (اشعه UV( و تلفیق اشعه و دما تاثیر معنی داری بر روی کشت نداشته است.خطیب وهمکاران در سال 1390 به بررسی اثرپرتو تابی UV-Cبرکیفیت وعمرانبارداری پسته تازه ارقام اوحدی واکبری را مورد بررسی قرار دادند و به نتایج مشابهی در مورد میزان آلودگی میکروبی دست یافتند.نمونه های نگهداری شده در دمای محیط و یخچال در روز صفر و پنج کاری پس از کشت در محیط میکروبی PCA و شمارش پس سه روز نشان داد که تیمار اعمال شده اثر معنی داری بر روی کاهش میزان بارمیکروبی نمونه ها نداشت.
کلمات کلیدی : اشعه uv دما کیفیت بار میکروبی PCA کاهو MRS