کاربرد اسانس نعناع و مرزه بر ویژگی‌های کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز

نیلوفر اسکندری1 مهرزاد هنرور2

چکیده :
به منظور بررسی اثر اسانس نعناع و مرزه بر خواص کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در سال 1394 انجام شد. فاکتور اول مدت انبارداری در دو سطح ( 7 و 14 روز) و فاکتور دوم اسانس نعناع و مرزه به صورت تکی و ترکیبی در غلظت های مختلف (0، 250، 500 و 750 میلی گرم بر لیتر) بودند، میوه ها در محلول های اسانس به مدت 5 دقیقه غوطه ور شدند و سپس به مدت 14 روز در یخچال در دمای 6 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. صفات کمی و کیفی شامل اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامد محلول (TSS)، چگالی، pH آب میوه، کاهش وزن میوه، ویتامین ث، شاخص طعم و کیفیت ظاهری میوه از نظر پلاسیدگی و بازار پسندی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد، اسانس تکی نعناع با غلظت 250 میلی گرم در لیتر روی صفات کاهش وزن میوه، مواد جامد محلول و اسانس های ترکیبی نعناع و مرزه با غلظت 250 میلی گرم در لیتر روی صفات چگالی، ویتامین ث و مواد جامد محلول بهتر از سایر تیمارها تشخیص داده شد و اثر معنی داری داشتند. بهترین زمان نگهداری هفت روز اول بود، با افزایش مدت انبارداری، مواد جامد محلول، pH و شاخص طعم افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون، چگالی و ویتامین ث کاهش یافت.
کلمات کلیدی : اسانس نعناع، اسانس مرزه، خیار، مدت انبارداری


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم مهندسی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icesconf.com
ارسال کننده : نیلوفر اسکندری
کد IOI مقاله : XYZG-ZAAKB
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYZG-ZAAKB

مقالات مشابه
  1. کاربرد اسانس نعناع و مرزه بر ویژگی‌های کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز
  2. بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی ارقام مختلف خیار(cucumis sativa)
  3. میکروکپسوله سازی روغن ماهی و افزودن آن بر روی کیفیت همبرگر گوشت گاو در طول ذخیره سازی
  4. عوامل موثر در وضعیت تولید خیارسبز گلخانه ای در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی
  5. نقش تیمار آلفا توکوفرول در افزایش عمرانبار مانی و بهبود کيفيت ميوه آلبالو (PrunuscerasusL.)
  6. بررسی میزان عملکرد مصرف آب مجازی در کشور و ارائه راهکار جهت افزایش بهره وری
  7. مقایسه مدیریت منابع آبی کشور با رویکرد استفاده از آب مجازی با دیگر کشورها
  8. ارزیابی جوانه زنی بذر و رشد چهار رقم خیار تحت تنش خشکی
  9. بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن بر خصوصیات کیفی میوه سیب رقم دو رنگ فرانسه در طول انبار مانی
  10. بررسی اثرات اسانس گیاه نعناع فلفلی بر روی قابلیت هضم قیبر و ماده خشک مصرفی گوسفندان نژاد ماکویی
  11. تاثیر1-متیل سیکلو پروپن در نرم کردن برش های تازه از میوه های کیوی، انبه وقطعات یابرش های خرمالو))
  12. بازخوانی عیوب و بیماریهایی مردانه موجب فسخ نکاح از منظر شیخ انصاری با نیم نگاهی به نظرات امام خمینی و شهید ثانی
  13. evaluate Citrus chemical and physical properties and nutritional changes during storage
  14. تاثیر ریزپوشانی در ماندگاری باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در تولید ماست قالبی
  15. بررسی خصوصیات کاربردی فلدسپات طلافر واقع در جنوب غرب بوئین زهرا با نگرشی بر کاربرد آن در صنایع کاشی و سرامیک
سایر مقالات محل انتشار
  1. بررسي ضرورت توسعه مترو و اثرات زيست محيطي آن در کلان شهر تهران
  2. Discussion Field-Effect Nano Transistors with Graphene Armchair
  3. Review And Improve The Performance Of Energy And Routing In Wireless Sensor Networks
  4. CTAB synthesis of vanadium oxide nanorods prepared by simple Chemical method
  5. Synthesis and characterization of Iron Cobalt (FeCo) Nanorods Prepared by Simple Co-precipitation Method
  6. اثر تحلیل ارزیابی محیط کسب‌وکار بر توسعه فرصت‌های کارآفرینی
  7. An Algorithmic Approach of Particle Swarm Optimization (PSO) in Consensus Clustering
  8. تاثير نظام ارزشيابي موثر در پويايي سازمان ها
  9. مطالعه تطبیقی نقاشی امپرسیون کلود مونه و قطعه اربسک کلود دبوسی با تاکید بر هارمونی
  10. تولید فیلتر به روش متالوژی پودری
  11. مروری بر ارزیابی حفظ حریم شخصی و افزایش اعتماد در مدل ها و الگوریتم های اعتماد در شبکه های اجتماعی آنلاین مبتنی بر وب
  12. فناوریهای نوین دوستدار محیط زیست با رویکرد کاهش مصرف انرژی ساختمان
  13. بررسی سيستم های واسط مغز –کامپيوتر
  14. ارزیابی نواقص عملیات توپکرانی و ارائه طرح های جدید برای این عملیات
  15. ارزیابی اقتصادی کاهش هزینه های صنایع نفت و گاز در پروژه های سکوهای دریایی