جستجو
کاربرد اسانس نعناع و مرزه بر ویژگیهای کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز
نیلوفر اسکندری1 مهرزاد هنرور2
چکیده :
به منظور بررسی اثر اسانس نعناع و مرزه بر خواص کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت دانشگاه آزاد اسلامی شیراز در سال 1394 انجام شد. فاکتور اول مدت انبارداری در دو سطح ( 7 و 14 روز) و فاکتور دوم اسانس نعناع و مرزه به صورت تکی و ترکیبی در غلظت های مختلف (0، 250، 500 و 750 میلی گرم بر لیتر) بودند، میوه ها در محلول های اسانس به مدت 5 دقیقه غوطه ور شدند و سپس به مدت 14 روز در یخچال در دمای 6 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. صفات کمی و کیفی شامل اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، مواد جامد محلول (TSS)، چگالی، pH آب میوه، کاهش وزن میوه، ویتامین ث، شاخص طعم و کیفیت ظاهری میوه از نظر پلاسیدگی و بازار پسندی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد، اسانس تکی نعناع با غلظت 250 میلی گرم در لیتر روی صفات کاهش وزن میوه، مواد جامد محلول و اسانس های ترکیبی نعناع و مرزه با غلظت 250 میلی گرم در لیتر روی صفات چگالی، ویتامین ث و مواد جامد محلول بهتر از سایر تیمارها تشخیص داده شد و اثر معنی داری داشتند. بهترین زمان نگهداری هفت روز اول بود، با افزایش مدت انبارداری، مواد جامد محلول، pH و شاخص طعم افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون، چگالی و ویتامین ث کاهش یافت.
کلمات کلیدی : اسانس نعناع، اسانس مرزه، خیار، مدت انبارداری
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم مهندسی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icesconf.com
ارسال کننده : نیلوفر اسکندری
کد IOI مقاله : XYZG-ZAAKB
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYZG-ZAAKB
مقالات مشابه
- کاربرد اسانس نعناع و مرزه بر ویژگیهای کمی و کیفی پس از برداشت خیار سبز
- بررسی اثر تنش شوری بر جوانه زنی ارقام مختلف خیار(cucumis sativa)
- میکروکپسوله سازی روغن ماهی و افزودن آن بر روی کیفیت همبرگر گوشت گاو در طول ذخیره سازی
- عوامل موثر در وضعیت تولید خیارسبز گلخانه ای در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی
- نقش تیمار آلفا توکوفرول در افزایش عمرانبار مانی و بهبود کيفيت ميوه آلبالو (PrunuscerasusL.)
- بررسی میزان عملکرد مصرف آب مجازی در کشور و ارائه راهکار جهت افزایش بهره وری
- مقایسه مدیریت منابع آبی کشور با رویکرد استفاده از آب مجازی با دیگر کشورها
- ارزیابی جوانه زنی بذر و رشد چهار رقم خیار تحت تنش خشکی
- بررسی اثر 1- متیل سیکلو پروپن بر خصوصیات کیفی میوه سیب رقم دو رنگ فرانسه در طول انبار مانی
- بررسی اثرات اسانس گیاه نعناع فلفلی بر روی قابلیت هضم قیبر و ماده خشک مصرفی گوسفندان نژاد ماکویی
- تاثیر1-متیل سیکلو پروپن در نرم کردن برش های تازه از میوه های کیوی، انبه وقطعات یابرش های خرمالو))
- بازخوانی عیوب و بیماریهایی مردانه موجب فسخ نکاح از منظر شیخ انصاری با نیم نگاهی به نظرات امام خمینی و شهید ثانی
- evaluate Citrus chemical and physical properties and nutritional changes during storage
- تاثیر ریزپوشانی در ماندگاری باکتری بیفیدوباکتریوم لاکتیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در تولید ماست قالبی
- بررسی خصوصیات کاربردی فلدسپات طلافر واقع در جنوب غرب بوئین زهرا با نگرشی بر کاربرد آن در صنایع کاشی و سرامیک
سایر مقالات ارائه دهنده
سایر مقالات محل انتشار
- بررسي ضرورت توسعه مترو و اثرات زيست محيطي آن در کلان شهر تهران
- Discussion Field-Effect Nano Transistors with Graphene Armchair
- Review And Improve The Performance Of Energy And Routing In Wireless Sensor Networks
- CTAB synthesis of vanadium oxide nanorods prepared by simple Chemical method
- Synthesis and characterization of Iron Cobalt (FeCo) Nanorods Prepared by Simple Co-precipitation Method
- اثر تحلیل ارزیابی محیط کسبوکار بر توسعه فرصتهای کارآفرینی
- An Algorithmic Approach of Particle Swarm Optimization (PSO) in Consensus Clustering
- تاثير نظام ارزشيابي موثر در پويايي سازمان ها
- مطالعه تطبیقی نقاشی امپرسیون کلود مونه و قطعه اربسک کلود دبوسی با تاکید بر هارمونی
- تولید فیلتر به روش متالوژی پودری
- مروری بر ارزیابی حفظ حریم شخصی و افزایش اعتماد در مدل ها و الگوریتم های اعتماد در شبکه های اجتماعی آنلاین مبتنی بر وب
- فناوریهای نوین دوستدار محیط زیست با رویکرد کاهش مصرف انرژی ساختمان
- بررسی سيستم های واسط مغز –کامپيوتر
- ارزیابی نواقص عملیات توپکرانی و ارائه طرح های جدید برای این عملیات
- ارزیابی اقتصادی کاهش هزینه های صنایع نفت و گاز در پروژه های سکوهای دریایی