ارزیابی زیست محیطی فلزات Al, Fe, Mn, Pb, Zn, Cr, Cd, Cu در آب زیرزمینی (برسی موردی: اطراف شهرک صنعتی شهرستان بوکان)

شیوا رحمانی باغلوجه1 دکتر حسین پیرخراطی2 دکتر ناصر صمدی3

چکیده :
شهرک صنعتی بوکان در قسمت میانی دشت بوکان و شمال این شهرستان واقع شده است. پساب حاصل از این منطقه صنعتی تا بهار 94 و قبل از شروع به کار کردن تصفیه خانه، در محوطه شهرک تخلیه می شد. با توجه به شیب منطقه که از شهرک به سمت روستا ها و زمین های کشاورزی اطراف است، پساب حاصل، این روستا ها و زمین های کشاورزی اطراف را تحت تأثیر خود قرار داده است. در نتیجه آنالیز شیمیایی بر روی عناصر سنگین و برخی پارامتر های کیفی آب زیرزمینی منطقه صورت گرفت. آنالیز های انجام گرفته بر روی نمونه های برداشت شده از هشت حلقه چاه در اطراف شهرک صنعتی بوکان و انتقال داده ها به محیط GIS و تهیه نقشه های هم ارزش و نمودار های ستونی مربوطه، نشان دادند که از لحاظ شیمیایی و کیفی به دلیل ماهیت آهکی و رسی سازند های منطقه آلودگی در محدوده مطالعاتی وجود ندارد، اما آنالیز های انجام شده جهت تشخیص هشت عنصر آلومینیم، آهن، منگنز، مس، سرب، روی، کرم و کادمیم یک آنومالی شدید در مقدار آلومینیم را نشان داد که به نظر می رسد حاصل آبشویی سازند های بوکسیتی موجود در منطقه باشد.
کلمات کلیدی : آلودگی، پساب، شهرک صنعتی، عناصر سنگین، آب زیرزمینی، GIS


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : محیط زیست ،آب و فاضلاب
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : شیوا رحمانی باغلوجه
کد IOI مقاله : XYAA-ZBCBZ
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBCBZ

مقالات مشابه
  1. ارزیابی مکان یابی شهرک مسکونی به منظور دستیابی به توسعه پایدار (نمونه موردی شهرک پارس جنوبی عسلویه)
  2. ارزیابی متغیرهای رفتاری در پیش بینی خواب آلودگی رانندگان راه حلی برای توسعه سیستم های هوشمند حمل و نقل
  3. بررسی و ارزیابی برنامه راهبردی و اجرایی توسعه صنعت اقتصادی و گردشگری در (شهرستان ساری)
  4. مدیریت بحران برای شریان های حیاتی در برابروقوع زلزله
  5. the application of nanotechnology on construction
  6. روشهای مختلف ساخت، پوشش و بازآرایی دیوارهای حائل و نقش آنها در گرافیک، محیط زیست و معماری شهری
  7. معماری و حفظ محیط زیست
  8. بررسی ایستگاه مترو با رویکرد اکوتکنولوژیک وتاثیر آن در مصرف انرژی (مطالعه موردی : تهران- سوئد )
  9. انتخاب المان و ابعاد بهینه در تحلیل لرزه ای سدهای لاستیکی
  10. تأثیر نانوذرات آهن در تصفیه محیط متخلخل با استفاده از تکنیک پردازش تصاویر
  11. مقایسه انواع مختلف دیوار سبز جهت دستیابی به پایداری
  12. ارزیابی میزان پایداری هنرستان¬های نوساخت بر اساس روش¬های اجرایی و مصالح به کار رفته در ساختمان
  13. بررسی کیفی توسعه ی پارک های شهری و فضای سبز شهری در بهینه سازی استفاده شهروندان از آن در شهر ساری
  14. تاثیر حمل و نقل شهری در آلودگی هوا و تاثیر مترو در کنترل آن(تهران، پکن، بارسلونا)
  15. بررسی آتریوم در اقلیم گرم و مرطوب و ارائه راهکارهایی جهت بهبود کیفیت آن در کاربری اداری (مطالعه موردی: بانک شانگ های چین)
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی