استفاده از گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum) در کشت مخلوط با ذرت (Zea mays) برای تولید علوفه دارویی

حامد معبودی بیله سوار1 سعید زهتاب سلماسی2 مصطفی ولیزاده3 حسین جانمحمدی4

چکیده :
به منظور بررسی تاثیر کشت مخلوط افزایشی بر عملکرد دانه ذرت و وزن خشک ریحان، آزمایشی در قالب طرح بلوك هاي کامل تصادفی با 3 تکرار و 9 تیمار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزي تبریز در سال 1394 اجرا شد. تیمارها شامل کشت خالص (براي هر سه گونه) و شش ترکیب کشت مخلوط افزایشی به ترتیب 50، 75 و 100 درصد برای هر دو رقم مبارکه و ایتالیایی ریحان که به ذرت افزوده شده بود. براساس نتایج تجزیه واریانس تاثیر الگوي کشت مخلوط بر عملکرد دانه ذرت در واحد سطح معنی دار نبود ولی تاثیر آن بر وزن خشک ریحان معنی دار بود. کشت خالص هر دو رقم ریحان عملکرد بیشتری نسبت به کشت مخلوط تولید کردند. کشت خالص رقم مبارکه از لحاظ عملکرد خشک تفاوت معنی داری با رقم ایتالیایی نداشت. در این بررسی همه تیمارها نسبت برابري زمین بیشتری داشتند که این امر نشانگر سودمندي کشت مخلوط است. نسبت برابری زمین براي کشت مخلوط 50، 75 و 100 رقم مبارکه و رقم ایتالیایی به ترتیب 1/04، 1/15، 1/24، 1/12، 1/31 و 1/18 بدست آمد. بر اساس این نتایج کشت هاي مخلوط نسبت به کشت خالص ذرت سودمندتر بود و در مجموع سیستم کشت مخلوط 75 درصد رقم ایتالیایی به عنوان بهترین روش کشت مخلوط قابل توصیه است.
کلمات کلیدی : ریحان، ذرت، کشت مخلوط، نسبت برابري زمین (LER)


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم زراعت
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : حامد معبودی بیله سوار
کد IOI مقاله : XYAA-ZBCEF
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBCEF

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی