بررسی تغییرات شاخص NDVI در ارتباط با برخی از پارامترهای اقلیمی

لاله پرویز1

چکیده :
در تحقیق حاضر رابطه بین شاخص NDVI و پارامترهای اقلیمی بارش و دما در ایستگاه¬¬¬¬های هواشناسی با هدف بررسی تاثیر تنوع اقلیمی بر رابطه مورد ارزیابی قرار گرفت. تصاویر مربوط به شاخص NDVI از سنجندهMODIS استخراج شدند. بررسی وجود روند در سری¬های بارش، دما و شاخص NDVI با استفاده از آزمون من کندال، فقط روند معنی¬دار سری دما در اقلیم مرطوب را نشان داد. مقدار عددی ضریب همبستگی بارش با شاخص NDVI در تمام اقلیم¬ها بیشتر از دما و شاخص NDVI است و این مساله تاثیر بارش بر شاخص NDVI را نشان می¬دهد. ضریب همبستگی مثبت بارش و شاخص NDVI در اقلیم خشک و نیمه خشک حاکی از این است که رشد پوشش گياهی نسبت به بارش دارای محدودیت است. ضریب همبستگی مثبت دما و شاخص NDVI در اقلیم مرطوب حاکی از محدودیت رشد پوشش گياهی نسبت به دما می¬باشد. بنابراین پارامترهای اقلیمی موثر بر شاخص NDVI نسبت تغییرات اقلیم از حساسیت قابل توجهی برخوردار هستند. تاخیر زمانی بین ضریب همبستگی بارش و شاخص NDVI در اقلیم نیمه خشک و مرطوب نیز مشاهده شد.
کلمات کلیدی : شاخص NDVI، پارامترهای اقلیمی، آزمون من کندال، ضریب همبستگی


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : لاله پرويز
کد IOI مقاله : XYAA-ZBCEK
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBCEK

مقالات مشابه
  1. ارزیابی متغیرهای رفتاری در پیش بینی خواب آلودگی رانندگان راه حلی برای توسعه سیستم های هوشمند حمل و نقل
  2. Assesment of interdependency between Near – Field seismic acceleration parameters and overall structural damage index in the concrete buildings
  3. پایش تغییرات کاربری اراضی با بکارگیری داده های سنجش از دور بر جزیره گرمایی در شهر مشهد
  4. تخمین رسوب معلق بااستفاده از مقایسه مدل شبکه عصبی مصنوعی
  5. نقش دلبستگی مکان در محلات سنتی و جدید: مطالعه موردی (محلات یوسف آباد و عامری شهر اهواز)
  6. بررسی میزان آشنایی معلمان مقطع اول دبیرستان با مؤلفه ارزشیابی و کاربرد آن در تدریس دانش آموزان شهرستان آستانه اشرفیه
  7. بررسی شیوع افسردگی در زنان شاغل و غیر شاغل شهرستان اردبیل
  8. بررسی موانع اجتماعی بر عدم گرایش به ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار شهر تهران
  9. تأثیر ویژگی های شخصیتی معلمان بر انگیزه پیشرفت در بین دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه ناحیه یک آموزش و پرورش شیراز سال 94- 93
  10. رابطه بین انگیزه پیشرفت با عملکرد شغلی کارکنان
  11. بررسی جامعه شناختی عوامل موثر بر احساس امنیت شهروندان (مطالعه موردی شهروندان خلخال در سال 1394)
  12. بررسی رابطه هوش معنوی و صفات شخصیتی با رضایت از زندگی
  13. بررسی رابطه منبع کنترل درونی و بیرونی و ویژگی های شخصیتی در افراد معتاد و غیر معتاد شهر استهبان
  14. بررسی رابطه شیوه فرزندپروی و کمال گرایی در بین خانواده های شهرستان آباده طشک
  15. بررسی رابطه هوش هیجانی با همدم طلبی و دوری گزینی در دختران نابینا مقطع دبیرستان شهر شاهرود
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی