جستجو
پلاسمای سرد(Cold Plasma)تحولی نوین در صنایع غذایی
عیسی بهرامی زاده1
چکیده :
پلاسمای سرد حالت چهارم ماده و به گاز یونیزه شده ای اطلاق می شود که بخش کوچکی از اتم های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یون های مثبت تبدیل شده باشد. به دلیل ویژگی هایی از قبیل دمای پایین و انرژی بالا در دامنه ی وسیعی از فنّاوری ها مورد توجّه قرار گرفته است. استفاده از پلاسمای سرد به واسطه ی کاربردهایی از قبیل استریل و پاک سازی، فعال سازی(واکنش پذیرتر شدن) و ایجاد پوشش های مطلوب بر روی سطوح به منظور افزایش ماندگاری محصول و ایجاد سطوح مناسب برای حفظ کیفیت آن در صنایع بسته بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. عموماً در تولید پلاسمای سرد از گازهایی نظیر اکسیژن، نیتروژن و آرگون استفاده می شود. برخی از مزایای آن از جمله: کاهش اثرات منفی اعمال حرارت بر روی سطوح برای پاکسازی، بهبود ویژگی های رطوبت پذیری الیاف، افزودن لایه ی نازک بر روی سطوح در جهت اصلاح ویژگی آن و افزایش پتانسیل چاپ و رنگ پذیری موجب توجّه صنعت بسته بندی به این فنّاوری شده است، لذا مروری بر کاربرد پلاسمای سرد در این صنعت بسیار حائز اهمیت می باشد.
کلمات کلیدی : پلاسمای سرد ، صنایع غذایی ، بستهبندی، افزایش ماندگاری
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : عیسی بهرامی زاده
کد IOI مقاله : XYAA-ZBDED
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBDED
مقالات مشابه
- ارزيابي تأثير کاربرد فناوري نانو در صنعت بستهبندي مواد غذايي بر توسعه کسب و کارهاي کوچک و متوسط (مطالعه موردی: صنایع غذایی استان قزوین)
- بررسی رابطه بین مسئولیت اجتماعی با ماندگاری مدیران مجتمع مس شهربابک
- (ارزیابی تناسب استراتژی کسب و کار با استراتژی تکنولوژی فرآیند: مطالعه موردی در شرکت تولید کننده انواع کره)
- ضرورت اخلاق حرفهای درسیستم نظارت وکنترل بر موادغذایی، آرایشی، بهداشتی و آشامیدنی در نظام جمهوری اسلامی
- جایگاه فناوری نانو در کاهش مصزف سموم کشاورزی و نقش آن در کشاورزی دقیق
- پلاسمای سرد(Cold Plasma)تحولی نوین در صنایع غذایی
- جداسازی زعفران از سایر اجزای گل توسط جداکننده ی سیکلونی
- بسته بندی هوشمند، تحولی نوین در صنعت غذا
- تاثیرفرم ازت محیط کشت برمیزان لیپید کل ریزجلبک نانوکلروپسیس اوشنیکا(Nanochloropsis oceanic) به عنوان منبع بیودیزل
- تاثیر بسته بندی های خوراکی فعال در افزایش ایمنی موادغذایی گوشتی
- نانو فناوری در بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری میوه جات
- برخی کاربردهای امواج فراصوت در علوم کشاورزی و صنایع غذایی
- تأثیر امواج فراصوت در فرآیندهای خشککردن، استحصال روغن و عصارهگیری محصولات خوراکی
- خواص آنتی باکتریال نانو ذرات نقره تحول نوین در صنایع بسته بندی محصولات شیلاتی
- بررسی نگرش و رفتار زیست محیطی در بین دانشجویان رشته های مختلف کشاورزی دانشگاه ایلام
سایر مقالات ارائه دهنده
- پلاسمای سرد(Cold Plasma)تحولی نوین در صنایع غذایی
- میکروکپسوله سازی روغن ماهی و افزودن آن بر روی کیفیت همبرگر گوشت گاو در طول ذخیره سازی
- خواص آنتی باکتریال نانو ذرات نقره تحول نوین در صنایع بسته بندی محصولات شیلاتی
- بررسی مدت ماندگاری برگرماهی کپورنقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) ریزپوشانی با روغن ماهی و آنتی اکسیدانهای طبیعی
- Fish Burger new developments in the food industry
سایر مقالات محل انتشار
- جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
- بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
- امکانسنجي ارتقاء عملکرد سيستمهاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيلهي مدل AHP
- ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
- بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
- بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
- بررسی آئینهای ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
- تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
- شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
- بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
- بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
- بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
- معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
- بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
- تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی