پلاسمای سرد(Cold Plasma)تحولی نوین در صنایع غذایی

عیسی بهرامی زاده1

چکیده :
پلاسمای سرد حالت چهارم ماده و به گاز یونیزه شده ای اطلاق می شود که بخش کوچکی از اتم های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به یون های مثبت تبدیل شده باشد. به دلیل ویژگی هایی از قبیل دمای پایین و انرژی بالا در دامنه ی وسیعی از فنّاوری ها مورد توجّه قرار گرفته است. استفاده از پلاسمای سرد به واسطه ی کاربردهایی از قبیل استریل و پاک سازی، فعال سازی(واکنش پذیرتر شدن) و ایجاد پوشش های مطلوب بر روی سطوح به منظور افزایش ماندگاری محصول و ایجاد سطوح مناسب برای حفظ کیفیت آن در صنایع بسته بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. عموماً در تولید پلاسمای سرد از گازهایی نظیر اکسیژن، نیتروژن و آرگون استفاده می شود. برخی از مزایای آن از جمله: کاهش اثرات منفی اعمال حرارت بر روی سطوح برای پاکسازی، بهبود ویژگی های رطوبت پذیری الیاف، افزودن لایه ی نازک بر روی سطوح در جهت اصلاح ویژگی آن و افزایش پتانسیل چاپ و رنگ پذیری موجب توجّه صنعت بسته بندی به این فنّاوری شده است، لذا مروری بر کاربرد پلاسمای سرد در این صنعت بسیار حائز اهمیت می باشد.
کلمات کلیدی : پلاسمای سرد ، صنایع غذایی ، بسته‌بندی، افزایش ماندگاری


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : عیسی بهرامی زاده
کد IOI مقاله : XYAA-ZBDED
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBDED

مقالات مشابه
  1. ارزيابي تأثير کاربرد فناوري نانو در صنعت بسته‌بندي مواد غذايي بر توسعه کسب و کارهاي کوچک و متوسط (مطالعه موردی: صنایع غذایی استان قزوین)
  2. بررسی رابطه بین مسئولیت اجتماعی با ماندگاری مدیران مجتمع مس شهربابک
  3. (ارزیابی تناسب استراتژی کسب و کار با استراتژی تکنولوژی فرآیند: مطالعه موردی در شرکت تولید کننده انواع کره)
  4. ضرورت اخلاق حرفهای درسیستم نظارت وکنترل بر موادغذایی، آرایشی، بهداشتی و آشامیدنی در نظام جمهوری اسلامی
  5. جایگاه فناوری نانو در کاهش مصزف سموم کشاورزی و نقش آن در کشاورزی دقیق
  6. پلاسمای سرد(Cold Plasma)تحولی نوین در صنایع غذایی
  7. جداسازی زعفران از سایر اجزای گل توسط جداکننده ی سیکلونی
  8. بسته بندی هوشمند، تحولی نوین در صنعت غذا
  9. تاثیرفرم ازت محیط کشت برمیزان لیپید کل ریزجلبک نانوکلروپسیس اوشنیکا(Nanochloropsis oceanic) به عنوان منبع بیودیزل
  10. تاثیر بسته بندی های خوراکی فعال در افزایش ایمنی موادغذایی گوشتی
  11. نانو فناوری در بسته بندی و افزایش زمان ماندگاری میوه جات
  12. برخی کاربردهای امواج فراصوت در علوم کشاورزی و صنایع غذایی
  13. تأثیر امواج فراصوت در فرآیندهای خشککردن، استحصال روغن و عصاره‌گیری محصولات خوراکی
  14. خواص آنتی باکتریال نانو ذرات نقره تحول نوین در صنایع بسته بندی محصولات شیلاتی
  15. بررسی نگرش و رفتار زیست محیطی در بین دانشجویان رشته های مختلف کشاورزی دانشگاه ایلام
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی