جستجو
بررسي اثرات فيتوتوكسيك ترکیب تیمول روی گیاه کاهو
پریسا نصرالهی1 سید مهدی رضوی خسرو شاهی2
چکیده :
تیمول ترکیب شیمیایی فنولی است و دارای خاصیت ضد باکتریایی است که در گیاهانی مانند آویشن وجود دارد و دارای فرمول مولکولی C10H14O است.
دراين پژوهش اثر فيتوتوكسيك تیمول برروي گياه مدل كاهو مورد بررسي قرارگرفت.پارامترهاي فيزيولوژيك مورد ارزيابي شامل جوانه زني بذر و همچنين رشدريشه چه و ساقه چه گياه چه كاهو مي باشد.ابتدا 10 ميلي گرم از تیمول را در 0.5سی سی آب مقطر حل كرده و محلول را به حجم10 میلی لیتر رساندیم (محلول استوک 1 میلی گرم بر میلی لیتر بدین ترتیب تهیه شد)سپس غلظت هاي مختل تیمول شامل 0.1،0.01،0.001،ميلي گرم بر ميلي ليتر با رقيق سازي محلول استوک در اب مقطر تهيه گرديد.همچنبن يك نمونه حاوي اب مقطر به عنوان شاهد در نظرگرفته شد.تيمارهاي موردنظردر چهارتكرار،هرتكرار شامل 25 بذرودرپتريديشهاي استريل شده و مفروش با كاغذ واتمن صورت گرفته و پتريديشها در انكوباتوردر دماي 25 درجه سيلسيوس قرار داده شد.نتايج بدست امده نشان دادكه تیمول در تمامي غلظت هاي مورد تيمار اثر منفي بر جوانه زني،رشدريشه چه،و ساقچه كاهو داشته ،طوري كه در غلظت 1ميلي گرم بر ميلي ليتر كاملأاز جوانه زني بذرهاي كاهو جلوگيري مي كند
امروزه مطالعات برروي تركيبات داراي خاصيت اللوپاتيك به ويژه در حيطه ي كشاورزي مورد توجه قرار گرفته وهدف از اين مطالعات دستيابي به علف كش هاي طبيعي جهت جايگزيني با انواع مصنوعي است
کلمات کلیدی :
اثر اللوپاتيک,تیمول,کاهو
زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : کشاورزی و توسعه پایدار
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : پریسا نصرالهی
کد IOI مقاله : XYAA-ZBDKE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBDKE
مقالات مشابه
- بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
- Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
- تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
- یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
- بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
- بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
- ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
- معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
- (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
- نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
- تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
- سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
- A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
- علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
- Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
- جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
- بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
- امکانسنجي ارتقاء عملکرد سيستمهاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيلهي مدل AHP
- ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
- بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
- بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
- بررسی آئینهای ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
- تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
- شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
- بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
- بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
- بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
- معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
- بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
- تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی