بسته بندی هوشمند، تحولی نوین در صنعت غذا

مریم اسکندری1

چکیده :
بسته بندی به عنوان یک رشته تحصیلی علمی-اجتماعی تعریف می شود و نقش این علم در جامعه، ایجاد اطمینان از رسیدن کالا در بهترین شرایط به دست مصرف کننده می باشد. طبق تعریف مؤسسه بین المللی بسته بندی ، بسته بندی یک محیط محصور و بسته برای کالا است. در منار بسته بندی های متداول، بسته بندي های هوشمندانه (smart p.) تكنولوژي می باشد كه با ساختار ارتباطي خود باعث افزايش ماندگاري و كيفيت و امنيت موادغذايي مي شود كه نتيجه آن افزايش سلامتي جامعه و سود بيشتر براي توليد كننده مي باشد که در دو گروه بسته بندی های هوشمند و بسته بندی های فعال مورد بررسی قرار می گیرند. بسته بندی هوشمند (intelligent p.) عبارت است از بسته بندی که حاوی نشانگرهای خارجی و یا داخلی بمنظور ارائه اطلاعات در مورد جنبه های تاریخی بسته بندی و یا کیفیت غذا می باشد. دستگاههای بسته بندی هوشمند قادر به سنجش و ارائه اطلاعات در مورد عملکرد و خواص مواد غذایی بسته بندی شده بوده و می توان به کمک آن از یکپارچگی بسته ، مداخلات ، ایمنی محصول و کیفیت کالا اطلاع پیداکرد. بسته بندی فعال (Active P.) بعنوان زیرمجموعه ای از بسته بندی های هوشمندانه (Smart p.) طبقه بندی شده و اشاره دارد به تغییرمثبت در شرایط ماده غذایی به منظور افزایش ماندگاری یا بهبود ایمنی یا ویژگیهای حسی فراورده در طول نگهداری ، در حالیکه کیفیت ماده غذایی حفظ شود. این تغییر شرایط ، به صورت اختلاط مواد افزودنی در داخل ظروف بسته بندی و یا به فیلم آن صورت می گیرد. این پژوهش مروری دارد بر انواع سیستم های بسته بندی هوشمند که جایگاه ویژه ای در صنعت غذا پیدا کرده اند.
کلمات کلیدی : بسته بندی فعال، بسته بندی هوشمند، نگهداری مواد غذایی


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : مریم اسکندری
کد IOI مقاله : XYAA-ZBFZE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBFZE

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی