پایداری آنتوسیانین¬های انگور سیاه سردشت (Vitis vinifera ) تحت تاثیر فاکتورهای تخریبی پراکسید هیدروژن ، ساکارز واثر مدت زمان نگهداری.

محمد آبیاری1

چکیده :
عصاره انگور سياه سردشت در صنعت آب ميوه از اهميت خاصي برخوردار مي باشد. رنگ جذاب ، يکي از مشخّصه هاي اصلي آب ميوه مي باشد، اما متأسفانه رنگ عصاره قرمز نا پايدار بوده و به راحتي مستعدّ تخريب مي باشد که اين ناپايداري منجر به کدري و کم رنگ شدن رنگ عصاره مي شود. در اين تحقيق اثر ساکارز و پر اکسيد هيدروژن روي پايداري رنگيزه آنتوسيانين انگور سياه سردشت در طول مدّت زمان نگهداري مورد بررسي قرار گرفت. اين مطالعه اثرات سه غلظت پراکسيد هيدروژن (0 ، 20 ميکرو مول و 2 ميلي مول) و چهار غلظت ساکارز (0 ، 1 ، 2 ، 4 گرم) را در طول سه ماه مورد آزمايش قرار داد. آنتوسيانين پوست ميوه براي مطالعه پايداري رنگ آن در غلظت هاي مختلف پر اکسيد هيدروژن و ساکارز جداسازي شد و تمام نمونه ها براي آنتوسيانين کل ، درصد تخريب آنتوسيانين و شدت رنگ ، آناليز شدند. آنتوسيانين ها مستعدّ تخريب توسط اکسيژن فعّال مي باشند. با غلظت 2 ميلي مول آب اکسيژنه4/78 درصد از آنتوسيانين ها تخريب شدند ، در حاليکه با 20 ميکرو مول 56/50 درصد آنتوسيانين ها تخريب شدند. نتایج بررسی ها نشان داد سطح بالاي ساکارز باعث کاهش شدّت رنگ، افزايش رنگ پلي مريک و نیز افزايش درصد رنگ پلي مريک می شود. عصاره بدون ساکارز بيشترين آنتوسيانين کل و شدّت رنگ را در مقايسه با غلظت هاي ديگر ساکارز نشان داد.
کلمات کلیدی : آنتوسيانين ، انگور سياه سردشت، پايداري رنگ، پراکسيدهيدروژن، ساکارز.


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : علوم صنایع غذایی
محل انتشار : چهارمین کنگره سالانه بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
آدرس وب سایت کنفرانس : 4icsda.ir
ارسال کننده : محمد آبیاری
کد IOI مقاله : XBBA-DBGZC
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XBBA-DBGZC

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. طبقه بندی کیفی منابع آب سطحی روستائی منطقه مشکین شهر با استفاده از آنالیز کلاستر
  2. تعیین کیفیت آبهای سطحی منطقه مشگین شهربرای مصارف کشاورزی از نظر مقادیر فلزات سنگین
  3. توسعه پایدار در محیط زیست
  4. بررسی رابطه علی بین رشد صادرات و رشد تولیدات بخش کشاورزی ایران
  5. AAA+ Proteins in Bacteria: Insights into the molecular mechanism in Protein Repair and Degradation
  6. مروری بر نحوه‌ی جذب و نگهداری آب در گیاه و عوامل مؤثر بر آن
  7. Evaluation of some physiological and morphological traits of Iranian clover ecotypes (Trifolium resupinatum L.) under drought stress conditions in Karaj area
  8. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  9. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  10. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  11. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  12. مطالعه جامعه شناختی عوامل موثر بر حفظ محیط زیست در روستاهای هدف گردشگری استان فارس
  13. بررسی کارایی طرحواره‌های مختلف همرفت در مدل RegCM4 برای پیش‌بینی فصلی دما (مطالعه موردی: استان خراسان رضوی)
  14. اقلیم شناسی همدیدی بارش های شدید استان خوزستان
  15. شیمی سبز و نانو شیمی دو بال حرکت به سمت کشاورزی پایدار