بررسی میزان نیترات در سبزیجات خوراکی شهر اصفهان در بهار 1393و مقایسه آن با مطالعات انجام شده در سالهای قبل

سمانه محمد سلیمانی1 رویا پرواس2 عاطفه چمنی33

چکیده :
در نیمه‌ی قرن بیستم با ظهور انقلاب سبز و توسعه‌ی مصرف کودهای شیمیایی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی، مشکلات ناشی از خسارات زیست محیطی بیش از پیش آشکار گردید. مصرف بیش از حد کودهای شیمیایی باعث تجمع نیترات در خاک و ورود آن به چرخه‌ی حیات می‌گردد. جذب و تجمع نیترات در بخش‌های خوراکی سبزیجات سلامتی انسان و دام‌ را تهدید می‌ کند. نیترات در صورت ورود به بدن در سیستم گوارشی تبدیل به نیتریت شده و نیتریت نیز هموگلوبین خون را به متهموگلوبین تبدیل کرده و اکسیژن رسانی به بافت‌ ها را مختل می کند. در این مطالعه، غلظت نیترات در سبزیجات شهر اصفهان در بهار 1393 در منطقه‌های شرقی و غربی اصفهان شامل عاشق آباد، براآن، جرقویه، یزد آباد، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه‌هایی از اسفناج، شوید، گشنیز، جعفری، تره، نعناع، شنبلیله تهیه و سپس غلظت نیترات در قسمت‌های خوراکی هر یک از نمونه‌ها اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که شنبلیله منطقه برآان با میانگین غلظت 401 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر دارای بیشترین میزان نیترات و تره منطقه عاشق اباد با میانگین غلظت 2/ 38 میلی گرم بر کیلوگرم وزن تر دارای کم‌ترین میزان نیترات می‌باشد. غلظت نیترات همه‌ی سبزی‌های مورد مطالعه در محدودۀ مجاز و پایین‌تر از حد بحرانی تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی بوده و از این رو استفاده از این سبزیجات تهدیدی بر سلامت انسان ندارد. با توجه اختلاف معنی دار و قابل ملاحظه میزان غلظت نیترات در مطالعه حاضر با مطالعات مشابه سالهای قبل در شهر اصفهان، کاهش غلظت نیترات در این مطالعه را می توان به چند برابر شدن قیمت کود های مصرفی در سالهای اخیر مرتبط دانست.
کلمات کلیدی : سبزیجات، صیفی، نیترات، اصفهان.


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : کشاورزی و توسعه پایدار
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : عاطفه چمنی
کد IOI مقاله : XYAA-ZBDEG
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBDEG

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی