تغییرات سطح تراز آب دریای خزر و تأثیر دخالت های انسانی بر آن (محدوده ی مطالعاتی: ساحل بندر آستارا)

سورنا قاسمی نژاد1 همایون خوشروان2 امیرپویا صراف3

چکیده :
هدف اصلی این تحقیق، اثر دخالت¬های انسانی بر ساحل "بندر آستارا" می باشد. در سال های اخیر نوار ساحلی دریای خزر در محدوده استان گیلان در اثر عوامل محیطی قاره ای و دریایی و همچنین فعالیت های انسانی تغییرات بسیار چشمگیری داشته است. تغییر در موقعیت این سواحل بعضاً موجب وارد آمدن خسارات فراوان و جبران ناپذیری شده است. تغییرات دبی آب های ورودی از خشکی، میزان متفاوت آورد رسوبات از خشکی و ماهیت جابجاشونده و فرسایش پذیری رسوبات ساحلی، از جمله عوامل قاره ای و تغییرات تراز آب دریا، الگوی جریان ها و امواج دریای خزر از جمله عوامل دریایی تغییردهنده ی خطوط ساحلی دریای خزر بخصوص در منطقه گیلان به شمار می روند. در این پژوهش با استفاده از نرم افزار ArcGIS و همچنین عکس های هوایی و ماهواره ای، نرخ جابجایی خط ساحل، میزان تغییر پوشش زمینی و توسعه ی کاربری اراضی ساحلی بندر آستارا از سال 1342 تا زمان حال مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس ساختار هندسی ساحل به کمک ژرفا و ارتفاع سنجی نقشه برداری شده، برای مشخص نمودن رسوبات ساحل از قله ی بِرم تا عمق 7 متری دریا نمونه برداری گردیده است.
کلمات کلیدی : بندر آستارا، پیشروی و پسروی دریا، رسوب، قله ی بِرم، آسیب پذیری، ArcGIS


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : مدیریت سوانح طبیعی و مدیریت بهره وری از طبیعت
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : سورنا قاسمی نژاد
کد IOI مقاله : XYAA-ZBEBE
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBEBE

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی