ارزيابي كارايي مدل¬هاي خطي و غيرخطي در مدل¬بندي و پيش¬بيني پارامترهاي هواشناسی در مقياس ساعتي

کامران زینال زاده1 ندا خان محمدی2

چکیده :
مدل¬سازي سري زماني ابزاري قدرتمند در خصوص طراحي، مديريت و تصميم¬گيري در رابطه با منابع آب است و عموما به¬منظور پيش¬بيني داده¬هاي هيدرولوژيك به كار گرفته مي¬شود. اهميت اين مدل¬ها در زمينه منابع آب، لزوم انتخاب مناسب آنها توسط هيدرولوژيست¬ها را دو چندان مي¬كند. بر اين اساس، تحقيق حاضر با هدف بررسي قابليت مدل¬هاي خطي (AR و ARMA) و غيرخطي (BL) در مدل¬بندي و پيش¬بيني پارامترهاي تبخير و تعرق، دما، رطوبت نسبي و سرعت باد انجام يافت. بدين منظور، از پارامترهاي ساعتي دما، رطوبت¬نسبي و سرعت باد ايستگاه قزوين به همراه مقادير تبخير و تعرق آن كه توسط معادله پنمن مانتيث فائو 56 حاصل شد، استفاده گردید. توسط داده¬هاي پيش¬پردازش شده، واسنجي و صحت¬سنجي مدل¬هاي مربوطه صورت گرفت. نتايج شاخص¬هاي آماري قابليت مدل¬هاي سري زماني را در پيش¬بيني پارامترهايي چون تبخير و تعرق، دما و رطوبت نسبي در ايستگاه مربوطه نشان داد. نتايج آزمون دايبلد و ماريانو جهت بيان وجود تفاوت معني¬دار بين مدل¬هاي كاربردي در صورت مقايسه آنها به صورت دو به دو نيز نشان داد كه گاهي اختلاف بين مدل¬ها معني¬دار بوده و بايد همه مدل¬ها تواما مورد ارزيابي قرار گيرند.
کلمات کلیدی : آزمون دايبلد و ماريانو، مدل خطي، مدل سري زماني، مدل غيرخطي، مقياس ساعتي.


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
محل انتشار : دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
آدرس وب سایت کنفرانس : 2icsda.ir
ارسال کننده : ندا خان محمدی
کد IOI مقاله : XYAA-ZBEHZ
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XYAA-ZBEHZ

مقالات مشابه
  1. بام سبز ، معماری پایداری ، و مصالح سبز وکاربرد آن در جهت کاهش مصرف انرژی
  2. Analysis And Design Of Active CMOS Mixer With Low IM2 & IM3
  3. تحلیل بافت های فرسوده شهری در راستای احیا و پیشگیری از فرسودگی (مطالعه موردی: محله درب نو گرگان)
  4. یهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان(پنجره دوحداره)
  5. بررسی تأثیر حالات نفسانی کاربر بر انتخاب رنگ در فضای داخلی مسکونی
  6. بررسی عناصر کالبدی در باغ های تخت ایران ؛ مطالعه موردی باغ تخت قصر قجر و باغ شازده ماهان کرمان
  7. ارزیابی آسایش حرارتی اقلیمی براساس شاخص های ماهانی و اوانز و زیست اقلیمی جهت دستیابی به معماری پایدار نمونه مورد مطالعه : شهر همدان
  8. معماري همساز با اقلیم با تاکید بر مجتمع هاي مسکونی
  9. (برنامه ریزی معماری استفاده بهینه از نور روز در کلاس درس مدارس) نمونه موردی:دبستان مجتمع آموزشی هدایت قم
  10. نگاهی به معماری بومی در اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی ایران)
  11. تحلیل و ارزیابی شاخص های پویایی در فضاهای شهری
  12. سیستم ساختمانی ترونکو، روشی نوین در معماری پایدار
  13. A Study on Sediment Settling Pattern in the Reservoir of Shahid Rajaie Dam by Using Observed Data & Empirical Methods
  14. علل بروز تخلفات مهندسی ساختمان در شهر ایلام
  15. Investigation of the Seismic Behavior of the Coupled Shear Walls
سایر مقالات محل انتشار
  1. جایگاه ایران در صنعت توریسم با توجه به الگوی رفتاری گردشگران در سطح جهان بالاخص گردشگران فرانسوی
  2. بررسی نظرات و نیازهای بازدیدکنندگان منطقه تفرجی ری زمین در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی
  3. امکان‌سنجي ارتقاء عملکرد سيستم‌هاي تصفيه فاضلاب به روش تلفيقي UASB و لجن فعال در شرکت پگاه گلپايگان بوسيله‌ي مدل AHP
  4. ارزیابی تنوع ژنتیکی منابع ژرم پلاسم مرکبات با استفاده از نشانگرهای IRAP
  5. بررسی اثرتغییرات اقلیمی برجاذبه های گردشگری رودخانه زاینده رود
  6. بررسی تاثیرات کمی و کیفی پخش سیلاب هشتبندی بر منابع آبی منطقه
  7. بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان و نقش دین زرتشت در ساختار اجتماعی و فرهنگی و ارتباط آن با کشاورزی
  8. تحلیل و بررسی فناوری نوین کشت برنج به صورت خشکه کاری
  9. شناسایی راهکارهای یهیود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام
  10. بررسی و مقایسه میزان تلفات بذر شبدر در دو نوع کمباین نیوهلند TC5070 و کلاس مدیون 310
  11. بررسی و ارزیابی تلفات زمانی دو نوع کمباین در بذر شبدر
  12. بررسي کيفي منابع آبی و عرفهای تقسیم آب داخل روستاها مطالعه موردي: روستاهاي منطقه فولادلو اردبیل
  13. معرفی روابط آلومتریک برای تعیین حجم درختان چندساقه کیکم (Acer monspessulanum subsp Cinerascens Boiss.) (مطالعه موردی جنگل باغ شادی یزد).
  14. بررسی تاثیر جمعیت های متفاوت کشت گندم و باقلا بر عملکردو کنترل علف های هرزدر شرایط کشت مخلوط
  15. تولید شیره انگور فراسودمند حاوی پودر هسته انگور و تعیین برخی ویژگی¬های کیفی، حسی و رئولوژیکی محصول نهایی