مطالعه کیفیت و تغییرات رنگدانه های گل رز زینتی

فاطمه سادات نریمانی1 مهدی رنجبر2 مرتضی صادقی3

چکیده :
مطالعه فیزیک رنگ در گل‌های زینتی پس از برداشت با قابلیت تجاری شدن از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار است. تثبیت رنگ این نوع از گل‌ها ماندگاری آن‌ها را طولانی‌تر می‌کند و به همین دلیل می‌توان گفت تثبیت رنگ گل‌ها بعد از خشک شدن از ارزش تزئینی بالایی برخوردار است. روش‌های مختلفی برای خشک کردن گل‌ها وجود دارد که هرکدام دارای مضراتی است .در این پژوهش برای خشک کردن گل‌های رز زینتی تجاری همراه با تثبیت کیفیت، رنگ و شکل آن‌ها، از برهمکنش گوگرد دی اکسید به عنوان ماده‌ای فراوان و ارزان برای تولید انبوه استفاده ‌شد. به این منظور گل رز تازه در معرض مقدار مشخص گاز گوگرد دی اکسید (ناشی از سوختن گوگرد در هوا) قرار گرفت و بدون نیاز به دستگاه‌های خشک‌کن در دمای اتاق خشک شد. تصویربرداری نمونه‌ها با میکروسکوپ نوری انجام شد و برای مطالعه تغییر رنگ نمونه‌ها (ΔE) از تحلیل شاخص‌های رنگی CIELAB استفاده شد. تغییرات رنگ گل رز خشک شده در روش استفاده شده در مقایسه با تغییرات رنگ در مطالعات گذشته نتایج بسیار مطلوبی را به همراه داشت.
کلمات کلیدی : فیزیک رنگ خشک کردن گل‌های رز تجاری تغییر رنگ نمونه‌ (ΔE) گوگرد دی اکسید


زبان مقاله : فارسی
محور مقاله : تولیدات گیاهی و علوم باغبانی
محل انتشار : هشتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
آدرس وب سایت کنفرانس : 8icsda.ir
ارسال کننده : فاطمه سادات نریمانی
کد IOI مقاله : XKHD-AZKZKH
لینک مستقیم مقاله : https://isnac.ir/XKHD-AZKZKH

مقالات مشابه
  1. Evaluation of the Microbiological load of Raisin produced by Different Drying Method and determination of maximum microbial load
  2. Effect of cryoprotectants on freeze drying of lactic acid bacteria
  3. ارزیابی قدرت بذر نخود در مراحل مختلف رسیدگی تحت تیمارهای متفاوت آبیاری
  4. مروری بر دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه و ارائه راه حل هایی جهت احیای آن
  5. تانن و اثرات آن در تغذیه نشخوارکنندگان
  6. یک نگرش جدید در حذف آلاینده های زیست محیطی: بررسی رفتار گاز آلاینده سولفور دی اکسید با استفاده از مدل صفر بعدی راکتور پلاسمایی تخلیه سد دی الکتریکی
  7. تأثیر امواج فراصوت در فرآیندهای خشککردن، استحصال روغن و عصاره‌گیری محصولات خوراکی
  8. بررسی ارزش غذایی گونه های بونی (Aelurpus lagopoides) و سلمکی ساقه سفید(Artiplex loucoclada)منطقه سیستان با استفاده از روش کیسه های نایلونی (in situ)
  9. بهینه سازی ضریب نفوذ موثر رطوبت و مدلسازی ریاضی سنتیک خشک کردن کف پوشی شیر موز
  10. بررسی مدل ریاضی جدید خشک کردن لایه نازک برای برگ نعنا با هوای داغ
  11. مروری برکاربرد ابتکاری از نیروی فراصوت در حین فرآیند انجماد مواد غذایی
  12. تحلیل مسائل و مشکلات زراعتکاران چوب (مطالعه موردی: استان گلستان)
  13. Changes in Some Phenolic Compounds of Crocus sativus L. Petals and Leaves During Developmental Stages
  14. روش¬های سنتز نانوذرات با استفاده از تکنولوژی سیالات فوق بحرانی
  15. Evaluation of beetroot changes during drying with hot air by digital images
سایر مقالات محل انتشار
  1. تاثیر تیمار پس از برداشت فولیک اسید در افزایش ویژگی های آنتی اکسیدانی میوه هلو در دمای پایین
  2. پدیده ENSO وتاثیر آن بر شرایط آب و هوایی ایران (مقاله مروری)
  3. مروری بر راهکارهای مدیریتی سازگاری با تغییراقلیم در مواجه با کم آبی
  4. آلودگی های زیست محیطی و مقابله با امنیت ملی ایران(مطالعه موردی: ریزگردها)
  5. بررسی و تحلیل عوامل موثر بر اجرای پذیرش کشاورزی حفاظتی
  6. بررسی غشاهای نانوکامپوزیت پلیمری در جهت تصفیه آب
  7. خلق زنجیره ارزش در صنعت سیمان با نگرشی بر کنترل آلایندگی ها
  8. توسعه ژئوتوریسم جامعه محور از دیدگاه ذینفعان
  9. تاثیر پرایمینگ بذر با عصاره جلبک‌دریایی و اسید‌هیومیک بر گیاه زوفا (Hyssopus officinalis)
  10. تاثیر محلول‌پاشی عصاره جلبک‌دریایی و اسید‌هیومیک بر روی گیاه زوفا (Hyssopus officinalis) تحت تنش خشکی
  11. اقدامات، پروژه ها و حمایتهای مالی و فنی کمیته امداد امام خمینی (ره) در اشتغالزایی و امید آفرینی در مناطق محروم روستایی شهرستان خوسف استان خراسان جنوبي (فرآوری و فروش محصولات سنگ های قیمتی، انرژی خورشیدی، کارگاههای خیاطی و قاليبافي و...)
  12. تاثیر برهم کنش آب شور و میدان مغناطیسی بر برخی پارامترهای رشدی و بیوشیمیایی گیاه دارویی مریم گلی ترکه ای (.Salvia virgata Jacq)
  13. بررسي و شبيه سازی آلایندگي در موتور با سوخت های دیزل و بيو دیزل با شبکه فازی _ عصبي
  14. ارزیابی آللی ژن کاندید کالپاستاتین در میان گوسفندان بلوچی و لری بختیاری.
  15. تحلیل توسعه گردشگری در دسترس در جزایر خلیج فارس، موانع و راهکارها(مطالعه موردی،جزیره کیش